Madrid

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Madrid image
Madrid image Madrid image

Madrid

Madrid
Spanje
Frederiquerenders

Leukste plekken van Madrid!

En dan heb je het toestemmingsformulier van de Hogeschool van Amsterdam voor je neus liggen, je ticket geboekt en je spullen zo goed als gepakt... over een paar dagen ga ik voor een half jaar in Spanje wonen. Hoe moet dit nou? Ik weet nog wel dat dit de eerste gedachte was die door mijn hoofd ging, inmiddels zit ik al sinds 20 januari in het prachtige Madrid en nadert helaas het einde.
De eerste weken ben ik naast mijn studie heerlijk de toerist uit gaan hangen. Samen met andere Erasmus studenten ben ik de stad uit gaan kienen en inmiddels ben ik hier zo ingeburgerd, dat ik bijna alle leuke plekken wel gevonden heb.

Deze stad is echt fantastisch, vandaar dat ik mijn leuke ervaringen in Madrid graag met jullie wil delen. Als je op stedentrip gaat, wil je ook daadwerkelijk wat van de stad zien.Gelukkig is Madrid een vrij compacte stad, en is bijna alles prima te lopen. -> Let wel op in welk jaargetijde je Madrid bezoekt, op dit moment is het namelijk te warm om relaxed rond te lopen.

Madrid heeft een prachtige architectuur en de wijken hebben allemaal een eigen stijl. Zelf woon ik in Malasana en ik ben er stiekem een beetje verliefd op geworden. Het is een super wijk om door heen te lopen en er heerst een ontzettende fijne sfeer. Voor de shoppers: er zijn hier veel vintage en apartere winkeltjes te vinden. De vele muurschilderingen zorgen voor een artistieke tint. Deze buurt heeft een groot aanbod aan gezellige kroegen, eetgelegenheden en pleinen. Zo heb je bijvoorbeeld plaza dos de Mayo, een sfeervol plein waar Madrilenen graag komen met het gezin,inclusief hond! je vind er een heerlijke pizzeria, en kunt er terecht voor een goede ijsco. Verder is het plein met het monument in het midden een plaatje an sich (vooral 's avonds). Calle Espiritu Santo is de moeite waard als je opzoek bent naar een leuke kroeg of eettent, er is genoeg aanbod in deze straat te vinden. Een van mijn persoonlijke favorieten is een oud eettentje met een blauwe luifel. Je kunt er tot 12:00uur ontbijten voor 3 euro, en dan heb je een koffie en een broodje! De bediening is er klantvriendelijk,wat ook erg fijn is. Dit is overigens zeldzaam in Madrid!! En ook erg leuk is om in het raamopening te zitten van La Cocina de mi Vechina, tip: bestel een cappuchino!

Waar ik ook vaak te vinden ben is in de buurt van het Retiro park. Het park is heerlijk! Je kunt er doorheen lopen, op het meer ronddobberen en lekker liggen. Loop vooral even door naar achter, daar vind je het kristallen 'paleis'. Tegenover de metro ingang van Retiro, bevindt zich een kerkje waar je absoluut even binnen moet kijken. Het is een prachtig kerkje van binnen en van buiten, vooral de plafondschildering trekt je aandacht.
Deze wat chiquere buurt is relaxed om door heen te lopen. De gebouwen om je heen zijn prachtig. Zo is daar bijvoorbeeld Cibeles, een prachtig gebouw waar je even naar binnen moet. Aan de balie kun je tickets halen om bovenop het gebouw te kunnen en te genieten van het uitzicht. Deze tickets zijn overigens gratis voor iedereen, de moeite waard dus!
Een horeca aanrader in deze buurt is Harina. Bij deze uitgebreidde bakker kun je heerlijk ontbijten en lunchen.
Ook om te winkelen zit je goed in deze buurt. Calle Serrano is een duurdere winkelstraat, met een hoop aanbod. Aangezien ik een arme student ben kwam ik niet echt verder dan de Zara, maar ook deze is een wahalla, groot en geordend!
Vanaf deze buurt is het gemakkelijk om richting calle del Prado te lopen, de straat waar vier grote musea van Madrid te vinden zijn. Het Prado, Reina Sofia, Caixa Forum en het Thyssen museum zitten allemaal op vijf minuten lopen bij elkaar vandaan. Alle vier zijn het prachtige musea en een bezoek waard! Studenten laat je studentenkaart zien, dan kom je namelijk gratis binnen. Let op: de musea zijn niet elke dag geopend en zondagavond(bepaalde tijd) is het Prado gratis voor iedereen.

De zondag is een heerlijke dag in Madrid, allereerst is er de Rastro markt. Een ontzettend grote en vooral drukke markt in La Latina. Grappig om overheen te lopen, maar je moet goed op je spullen letten. Vanaf de Rastro is het leuk om bij Delic een taartje te gaan eten. Ze hebben hier heerlijke taart en zijn vooral niet bescheiden. Dit plein is sowieso een aanrader om 's avonds te gaan eten. Er zitten hier een paar leuke restaurantjes bij elkaar; Viva la Vida (voor de vegetariërs onder ons), Naia en de Junkclub, het laatste is een speciaal restaurant. Dit is namelijk gevestigd in de kelder van het restaurant La Musa. Je moet eerst bij La Musa reserveren en met een wachtwoord kom je dan de Junkclub binnen. Dit klinkt allemaal heel poshy, maar het is een grote grap! Het eten wat ze serveren is apart, zo kun je bijvoorbeeld gefrituurde mars en kip in combinatie met popcorn bestellen. Eten in La Latina is op zondag alleen geen aanrader, vrijwel heel Madrid komt hier dan naar toe om een botellon ('illegaal' drinken op straat) te houden en om gezellig in de kroeg te staan. Botellons zijn in Madrid erg populair, ondanks het illegaal is zie je dit overal. Vooral op vrijdagavond bij temple de debod op plaza Espana houdt men vaak een grote botellon. Temple de debod is overigens een aanrader om te bezoeken, vanaf hier heb je namelijk een prachtig uitzicht over de stad.

Ik kan nog uren over deze stad vertellen.. maar helaas ben ik aan mijn woorden limiet! Madrid is echt een aanrader om te bezoeken en voor meer tips en ervaringen kun je altijd contact met me opnemen :).

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.