Madrid

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Madrid image

101 routes door Spanje en Portugal / weekendje Madrid

Madrid
Spanje
Nelita

101 routes door Spanje en Portugal / weekendje Madrid




Weekendje Madrid !!

Eerst maar ff de kilometers om een idee van de afstanden te krijgen:

Salamanca - Avila 95 km.
Avila - Toledo 130 km.
Toledo - Aranjuez 50 km.
Aranjuez - Madrid 50 km.
Madrid - Segovia 120 km.
Segovia - Madrigal de las Altas Torres, 80 km.
Madrigal - Peñaranda - Salamanca, 70 km.

Uiteraard hebben we gedurende de vijf maanden die we in Salamanca hebben gewoond zo af en toe een dag of een weekendje Madrid gedaan.

Zo hebben we ook een lang luchtvaartweekend gehad. Mijn partner was een enthousiaste luchtvaartfanaat en het bezoeken van vliegvelden was een grote hobby van ons. Altijd indrukwekkend om die grote toestellen te zien vertrekken, en genoeg reizigers om te bestuderen 

We reden dat weekend eerst via Avila en Toledo naar het aardbeienstadje Aranjuez om te kijken hoe het er nu uitzag na alle verbouwingen en renovatie´s van het jaar ervoor, zoals beschreven in mijn blog “Madrid, de charmante hoofdstad van Spanje.”
Daarna pakten we een stuk van de hoofdweg Madrid Córdoba om naar het vliegveld van Ocaña te rijden.
Hier is de SENASA vliegschool gevestigd en kun je terecht voor het behalen van het sportvliegbrevet voor zweef- en motorvliegen.
Dit is een zusterschool van de verkeersvliegers-opleiding waar mijn “pareja” 5 maanden kon werken.
Een leuk klein veldje met een mooi clubhuis, een grote tuin en zelfs een hotelletje met zwembad voor diegenen die het brevet tijdens een aaneengesloten cursus wilden halen.

Vanuit Ocaña reden we weer richting Madrid, naar onze overnachtingsplaats; het Formule I motel in de buitenwijk Getafe.
Dit voordelige motel is ideaal als je eigen vervoer hebt en niet in het centrum zelf hoeft te zijn of om het zoeken van een parkeerplaats voor de nacht te vermijden.
De gegevens van het motel staan in de logeeradressenlijst in mijn eerder geplaatste tip.

Die middag gingen we uiteraard de stad in en parkeerden de wagen vlakbij het Retiro-park, waar op dat moment een grote boekenbeurs werd gehouden en er dus een gezellige drukte heerste.
Na heerlijk eten in ons stam-restaurant keerden we “heel fácil” met de metro terug naar de parking !!

De volgende ochtend reden we naar het vliegveld Cuatro Vientos ( de Vier Winden), het oudste vliegveld van Madrid en nu het grootste en belangrijkste “general-aviation”-veld, dus voor sportvliegers en zakenvluchten.
Ook hebben verschillende vliegscholen en onderhoudscentra hier hun thuisbasis.
In de lente en ´s zomers is er elke eerste zondag van de maand een tentoonstelling en demonstratie van de" Fundación Infante de Orleans".
Deze club onderhoudt en vliegt met een vloot van 24 historische vliegtuigen die van belang zijn geweest voor de Spaanse luchtvaart, zowel de militaire als de civiele.
Deze pareltjes stonden op een veldje opgesteld om te bewonderen en daarna gingen ze voor een demonstratie de lucht in, waarbij ze individueel en in formatie wat rondjes boven het veld vlogen.
Voor een luchtvaartenthousiast een bezoek meer dan de moeite waard dus 

Na afloop van de show reden we via de westelijke ringweg naar Segovia.
Na een behoorlijke klim om over de Sierra de Guadarrama heen te komen en een even pittige afdaling aan de andere kant, kwamen we aan in deze oude stad, die vooral bekend staat vanwege het perfect gebleven Romeinse aquaduct.
Dat is enkele kilometers lang en loopt hier een paar meter hoog boven de grond, over de stenen pilaren met de karakteristieke bogen.

Aan de westkant van de stad staat de andere attractie van Segovia; het Alcázar, een schitterend sprookjeskasteel zoals uit de boeken van Disney, compleet met een dikke ronde toren, een puntig dak en een gracht met ophaalbrug .

Vanuit hier reden we verder via de dorpjes Arévalo en Madrigal de las Altas Torres en kwamen we bij Peñaranda op de weg van Avila naar Salamanca uit.

=======================================================

In de volgende aflevering vieren we de " Semana Santa ", de heilige week in Salamanca !!


Foto's

d8000.jpg
d8000.jpg
Nelita
8d2d7.jpg
8d2d7.jpg
Nelita
088aa.jpg
088aa.jpg
Nelita