Ibiza

Formentera fietseiland.

Formentera fietseiland.
Foto door : Fransvdg
Ten zuiden van Ibiza ligt het eiland Formentera. Ik kan iedereen aanraden om daar ook eens te gaan kijken. Het eiland is niet groot en je kunt er leuke fietstochten maken.
Meteen als je van de boot af komt zie je de fietsenverhuur. Meerdere zaken, dus er is volop keus. Ook brommertjes staan daar te kust en te keur, maar dan moet je wel je rijbewijs laten zien. Eigenlijk heb je geen brommer nodig, want de verste tocht is die naar de vuurtoren op de zuidoostelijke punt van het eiland. De fietsroute daar naar toe en, voor een deel langs een andere weg, weer terug is iets meer dan 40 kilometer lang. Je moet dan alleen wel even flink trappen als je de Mola op wilt. Die is namelijk bijna 200 meter hoog. Neem dus een fiets met versnellingen! De terugweg is daarna natuurlijk een “eitje”….. Op de Mola is ook een klein dorpje met een mooi wit kerkje en een oude molen. Bij de vuurtoren heb je een prachtig uitzicht vanaf de steile rotsen. Ook kun je proberen om een van de vele hagedissen mooi te fotograferen.

Voor een lunch kun je natuurlijk een restaurantje opzoeken, maar ik kan ook reclame maken voor een broodje en wat drinken bij een lokale kruidenier. Zelf stapte ik op een zondagochtend in Sant Ferran de ses Roques bij een kleine supermarkt naar binnen. De eigenaar verkocht stokbrood en lekker beleg: verschillende Spaanse kaas- en worstsoorten. Hij smeerde het brood voor me en voorzag het daarna rijkelijk van dikke plakken kaas en heerlijke olijventapenade.

Je komt door meerdere dorpjes, langs druivenvelden, baaien en akkertjes. Vlak bij de haven zijn mooie zoutpannen en ook zijn er legio stranden, waar je naar keuze met of zonder zwembroek mag verschijnen.

In alle eerlijkheid is één dag Formentera waarschijnlijk lang genoeg om alles te bekijken. Maar het is beslist de moeite waard om hier naar toe te varen. Voor de mensen die minder goed ter been zijn of om een andere reden zich liever laten rijden, er zijn ook bustochten mogelijk.
De overtocht met de catamaran vanuit de haven van Ibiza duurt 35 minuten. Die is wel prijzig, in oktober 2011 bijna €46,00 voor een retour. Je kunt ook voor de helft van dat geld gaan, met een kleinere boot die er twee keer zo lang over doet.
0
5

Info over deze foto met tip

Reisreporter
Aantal keer bekeken
3665
Geplaatst op
11 Nov 2011
Land
Bestemming
Categorie
Activiteit of excursie
Laat kaart zien
 

5 reactie(s) bij "Formentera fietseiland."

 • profile image comment

  Leuke tip Frans! Hierbij de 5e 5*!

  Door Reiswandaris • geplaatst op 2011-11-15 11:39:08
 • profile image comment

  Klinkt prima en zal het zeker overwegen als ik die richting op ga.

  Door PaulHoo • geplaatst op 2011-11-12 16:36:42
 • profile image comment

  Een goed beschreven en uitgebreide tip... eentje om zeker een keertje uit te voeren

  Door Cobinho • geplaatst op 2011-11-12 11:58:49
 • profile image comment

  Alweer een uitgebreide prettig geschreven tip. Klinkt allemaal heel aantrekkelijk.

  Door corriedewinter • geplaatst op 2011-11-11 20:51:44
 • profile image comment

  Om in de sfeer van de songs te blijven: ik ken Formentera alleen maar van het nummer Formentera lady van de Engelse groep King Crimson (zij bezingen het overigens vol lof en poëzie, lees de lyrics maar eens). Maar als ik jouw tip lees krijg ik veel zin om dit eiland eens te bezoeken, en dat zal waarschijnlijk ook wel eens gebeuren. Uitstekende tip!

  Door Lione Kolsteren • geplaatst op 2011-11-11 20:00:32

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.