Ibiza reisblogs

Balearen

Martinatsea was er (tot 23 jul 2010) Gepost op 23 jul 104 reacties

“Ibiza Pilot, Stad Amsterdam”, “Stad Amsterdam, Ibiza Pilot”, “Estimated time of Arrival to the breakwaters: 1600”.. “1600 at the breakwaters OK, Pilotladder portside”. We glijden als een dolfijn door het bladstille water wanneer ik de loods van Ibiza voor de zoveelste keer oproep. Na de Indische en Atlantische oceaan lijkt de Middellandsezee wel een vijver. Het waait er niet, het regent niet, geen wolken, enkel die eindeloze blauwe lucht vanwaar genadeloos de zon staat te branden.

We varen 14 dagen lang door de Balearen, de beroemde en misschien beruchte eilandengroep ten zuiden van Spanje, via Ibiza waar -we een nachtje voor anker liggen- naar Palma de Mallorca. Bij de aanloop van de haven zie je duidelijk de enorme kathedraal die al ver van zee te zien is en wanneer je er naast staat zeker zo indrukwekkend blijkt te zijn. Naast Barcelona heeft Gaudí ook hier zijn kunsten vertoont in de kathedraal. Het meest toonaangevende in stad is uiteindelijk de immense jachthaven en bijhorend toerisme, zonder dat de stad zijn Spaanse identiteit verliest.

Na Mallorca krijgen we elke 2 dagen een nieuwe groep Spaanse gasten aan boord voor een cruise tussen Ibiza City en Formatera. Op dat kleine stukje van 12 zeemijlen hebben we 1 dag de kans wat zeildoek te zetten en het schip te gebruiken waarvoor het gebouwd is. Helaas verbruiken we al snel alle wind en slingeren we onze trouwe Caterpillar weer aan voor we het anker laten vallen aan het strand van Formatera. Daarna snel het zwemplatform uit, zwemtrap en de tender buiten boord om de gasten naar het restaurant te brengen. Gelukkig kan de bemanning vervolgens ook een duik nemen in het azuurblauwe water zodat ik al weer snel tot de conclusie kom dat werken op de Clipper echt geen straf is..
’s Avonds met mijn voeten in het zand of op de historische stadsmuren van Ibiza met uitzicht op die voltuig driemaster waar ik deel vanuit maak, doet het mijn mondhoeken krullen, tot ik mijn tanden bloot lach omdat er weer een simpele opmerking wordt gemaakt. Na een poosje 24 op 7 ben je uitgepraat met je collega’s over thuis of wat jou nu eigenlijk bezig houd. De onderwerpen van gesprekken worden er inhoudelijk dan ook niet interessanter op, maar altijd beter dan over het WK.. want daar is al genoeg over gezegd..
Uiteindelijk plant ik mezelf (met IJsco) op een bankje in de stad, al zwijgend is er ook niets beters dan het eindeloos mensen kijken op Ibiza. Het party-eiland voor homo’s, travestieten, mooie en minder mooie vrouwen en niet te vergeten de Hollandse feestganger, ergens daartussen mag je misschien nog wat Spaanse taal opvangen, overwegend Duits..

Nadat alle gasten weer vertrokken zijn en het schip weer helemaal van de bemanning is, zetten we nog een keer koers naar Formatera. Dit keer zonder te ankeren, schieten we door het spiegelgladde water en we moeten haast maken!
Televisie is midden op zee niet te bereiken dus we moeten zondag 11 juli -voor half negen ’s avonds- wel de kust van Spanje bereiken, om signaal te kunnen krijgen. In vol ornaat, met stotterend televisiebeeld kijken ook wij, net als de rest van Nederland, naar de 120 slopende minuten. Als zout in de wond barst voor onze neus, op de Spaanse televisie en aan de kust, een geweldig feest los. Met nog een laatste blik op het vuurwerk boven land, halen wij met de staart tussen de benen het anker op.

Gelukkig zijn we op weg naar Portugal..Martin Verweij.

Martinatsea Positie 32502 (0 p.) Lid sinds 16-02-2010 Foto's en tips: 18 Blogs: 18 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

SAIL
2 7
Gepost op 27 augustus
Nederland Amsterdam
Het koude Noorden
3 3
Gepost op 08 augustus
Noorwegen Kristiansand
Lisboa
4 4
Gepost op 28 juli
Portugal Lissabon

Reacties bij deze blog

Door: • Geplaatst op

Heey,

En ja hoor, daar had ik mijn eerste mail binnen dat er weer een blog is geplaatst.
Nu kan ik al je mooie blogs op de voet volgen. Want je schrijft erg goed.

Lola

Door: Lola • Geplaatst op

Goed, leuk en creatief geschreven verslag!

Door: • Geplaatst op

Hej filosofische zeeman,
Wat lezen wij je blog toch met veel plezier. Wat ons betreft kan op die manier de reis niet lang genoeg duren. Toch kunnen wij ons voorstellen dat je zo langzamerhand i.p.v. het zand van Ibiza ook weer eens het zand van Cadzand tussen je tenen wilt voelen.
Wij kijken naar je uit en zetten het goede bier alvast koud.
En ach die 120 minuten voetballeed zijn bij ons alweer in de vergetelheid weggezakt. Schrale troost is dat wij ooit de Spaanse Armada versloegen en bovendien, dat komt ervan als we de koning van Hispanje altijd eren.
Groetjes,
Anno&Mariëlle

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

Ik vaar helemaal mee. Erg leuk om jouw verhalen te lezen.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.