Ibiza

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ibiza image
Ibiza image Ibiza image

Pre-season Ibiza

Ibiza
Spanje
Kimpoldervaart

Pre-season Ibiza

Ibiza is een veelzijdig eiland maar wel erg druk in de maanden juli en augustus. Ik kan de bezoekers geen ongelijk geven, zeker niet wanneer je van een goed feestje houdt! Ibiza heeft veel meer te bieden dan de beste DJ’s en zonovergoten zomerdagen in de maanden juli en augustus, lees hieronder wat dat is.

Dit jaar bezocht ik Ibiza in mei, wat een ander eiland! Geen files op de hoofdwegen tussen Ibiza-stad, airport, het noorden en westen van het eiland. Veel plek op de stranden en ook nog eens lekker weer. Maar als de feesten nog niet in volle gang zijn en een strandtenten gesloten wat ga je dan doen? Maak je geen zorgen, ik heb me geen dag verveeld.

Ibiza airport is in mei relatief rustig, in 6 uurtjes van deur tot deur, van regen naar zon is wel erg aantrekkelijk. Ook het ophalen van de huurauto gaat snel. De accommodatie betreft een duplex huisje met patio, veel privacy en in een rustig deel van Cala Tarida en toch op maar 5 minuten loopafstand van het strand en de resorts. Cala Tarida is een plaatsje naast Cala Vedella met een aantal restaurants op het strand en in het centrum rondom de resorts van grotere ketens. Er is een minimarkt en een apotheek. Een auto huren is wel aan te raden, zeker omdat de rest van het eiland zoveel moois te bieden heeft.

De eerste dag bestaat uit relaxen op het strand van Cala Tarida, een wit zandstrand met een noord-en zuid baai die van twee kanten te bereiken is. Via het strand kun je ook van de ene naar de andere baai wandelen. In het azuurblauwe water enkele kleine rotsen. Sangria van één van de strandtenten is een uitstekende dorstlesser. Bedjes met waiterservice zijn verkrijgbaar bij Cotton Beach Club. Het eten is hier erg lekker maar let wel op, er zijn regelmatig privéfeesten waardoor een tafel reserveren noodzakelijk is.

Ibiza Stad, altijd fijn om weer even te zijn! Parkeren kan in de marina waar de ferry’s naar Formentera vertrekken. Eerst een bezoek aan de jachthaven een plek met betere koffietentjes, organic lunchroom en winkeltjes. Wel gericht op de prijzen die passen bij het bezit van een jacht maar zolang je gaat voor koffie en een broodje prima betaalbaar. Met een drankje in de hand uitkijken over de jachthaven wegdromen over het winnen van de staatsloterij ;-). De ‘Alta Vista’ met haar smalle straatjes en wirwar van trappen biedt mooie uitkijkpunten over de stad. Ook heel fijn, normaal erg toeristisch maar tijdens pre-season niet.

Tijd om ultiem te relaxen, een massage op een unieke locatie in Ibiza, het kan! Na wat zoeken blijkt dat ik vooral terecht kom op websites van grote resorts met spa. Dit is niet wat ik zoek. Uiteindelijk kom ik in contact met Rebeca Orejudo. Zij organiseert meestal massages aan huis maar nodigde ons uit bij haar thuis. Omdat de route niet te vinden is via navigatie pikte ze ons op bij een tankstation. Vanaf daar was het een route over zandweggetjes kris kras de heuvel in centraal Ibiza op. Na een half uurtje is er niets zichtbaar dan de mooie bossen van Ibiza en een prachtige Finca waar zij en haar Nederlandse partner Lucien onder andere cursussen, meditatielessen, yoga en massages verzorgen. Wat een fijne sfeer hangt er, een warm onthaal waar ons wordt verteld dat we het onszelf comfortabel mogen maken zowel in huis als in de tuin. Voor het eerst ervaar ik de betekenis ‘mi casa es su casa’. De masseur regelt een mobiele massageplek in de schaduw van de fruitbomen die in de voortuin staan. Slechts het gescharrel van kippen, geluid van vogels en ruisen van de wind is wat je hier hoort. Een heerlijke massage van een uur later realiseer ik me dat dit een unieke ervaring is die ik wil delen.

De Es Vedra rots is een bekende plek in het zuid/westen van Ibiza. Deze rots bevindt zich in zee en de verhalen gaan dat er helende energieën stromen. Vandaar dat op de rots aan land tegenover de Es Vedra mensen mediteren. Persoonlijk vind ik het vooral een hele mooie plek waar wandelen over smalle paadjes mooie plaatjes van het eiland opleveren. Een andere plek in Ibiza die echt een bezoek waard is, is Cala Conte. Hier maak je de mooiste zonsondergang foto’s. Er zijn verschillende baaitjes, het gewone strand is klein en er staat veel wind maar de zonsondergangen zijn onbetaalbaar. Sunset Ashram heeft overigens heerlijk eten, een mooi uitzicht en de drankjes zijn betaalbaar. Omdat het voorseizoen was konden we zo een plekje vinden om even te genieten van het uitzicht. Wie nog een echte Ibiza-jurk of hammamdoek wil kan terecht voor allerhande spulletjes bij de winkel bij de entree van Sunset Ashram. Een wandeling van een uur over de rotsen langs de kust naar een overblijfsel van een oude uitkijkpost is zeker een aanrader! Zorg wel voor goede schoenen want de losliggende stenen maken een tochtje op slippers niet comfortabel. Let ook op waar je loopt. Meerdere paden worden gekenmerkt met de bordjes ‘privado’. Deze leiden naar privéterrein en mag je dus niet verder bewandelen.

Ibiza is niet bekend om de wijn maar er zijn zeker wijngaarden waaronder Sa Cova in het plaatsje Sant Mateu d’albarca net buiten San Antonio. Helaas bleek het op zaterdag 14:00 uur te sluiten dus konden we niet met een rondleiding mee maar hebben wel genoten van de rit er naar toe. Bovendien is er op zaterdag op de weg naar San Rafel (PMV812-1) een markt waar lokale producten worden verkocht. Hier kun je terecht voor een lunch die je, in de schaduw van de doeken die tussen bomen gespannen zijn, op eet. Het is er een bont gezelschap van hippieachtige types, een handjevol toeristen en locals.

Relaxed een weekje naar de zon? Laat je verrassen door Ibiza in het voorseizoen.

Foto's

d6b52.jpg
d6b52.jpg
Kimpoldervaart
98262.jpg
98262.jpg
Kimpoldervaart
227fa.jpg
227fa.jpg
Kimpoldervaart
0b3c5.jpg
0b3c5.jpg
Kimpoldervaart
0520d.jpg
0520d.jpg
Kimpoldervaart
72353.jpg
72353.jpg
Kimpoldervaart
30c71.jpg
30c71.jpg
Kimpoldervaart

Laat een reactie achter

1 reactie(s) bij "Pre-season Ibiza"

  • profile image comment
    Door Corriedewinter• geplaatst op 22 Dec 2016 | 17:26:47

    Het ziet er heerlijk rustig uit. Goede tips!

    Bericht aangepast op 08:11:44