Granada reisblogs

'Studiereis Andalusië: Granada en Sevilla'

JMouwen was er (tot 19 jun 2011) Gepost op 29 mei 120 reacties

Het leuke van een toeristische opleiding zijn de memorabele studiereizen. Het is gezellig, leerzaam en vaak interessant. Zo ook mijn propedeusereis naar Granada en Sevilla. Als afsluiting van het eerste jaar werd het reisleidingonderdeel getest in Andalusië. Iedere student moest een rondleiding voorbereiden en uitvoeren.

Daar gingen we dan, met zijn allen in een toestel van Vueling naar de Spaanse zon. Andalusië is 'Het andere Spanje' en dat is ook echt zo. Veel mensen komen niet verder dan de Costa Brava en dat is zonde, want Spanje heeft veel meer te bieden dan alleen strand en feest.
Granada is in het binnenland gelegen, aan de voet van de Sierra Nevada. De stad is wereldberoemd om zijn bekende paleis, het Alhambra. Vanaf het Alhambra heb je een fenomenaal uitzicht over de Sierra Nevada, waarbij je zelfs de besneeuwde bergtoppen kan zien.

Onze eerste stop was Granada. De bus reed niet door tot aan het hotel, omdat er een feest was in de stad. Het allerlaatste deel moesten we lopen met de koffers. De eerste avond ben ik er meteen op uit getrokken. We wilden het nachtleven proeven. Er was een grote discotheek, Granada 10. Er werd hier mooie latin en salsa muziek gedraaid, waarbij we onderdompeld werden in de Spaanse sfeer. De volgende dag begon de eerste rondleiding, waarbij we de kathedraal van Granada aandeden.

De tweede dag was mijn groep aan de buurt. Ik opende zelf de rondleiding en begon op het centrale plein mijn verhaal. Ik heb wat verteld over de belangrijkste gebouwen en de Santa Anna kerk. Hierna ging de rondleiding bergopwaarts richtign het Alhambra. De Generalife zijn prachtige tuinen die je vanuit het paleis mooi kan zien liggen. Vooral het Alhambra zelf is echt een bezoek waard. Wat een cultuur! De Moorse overheersing zie je overal op de straten. Vooral het Albaicin met zijn dunne straatjes deed me denken aan Alladin.

Halverwege de week ging de reis verder. Sevilla stond op de planning. De stad ligt op ruim 2 uur rijden van Granada. Het eerste wat ik dacht toen ik uitstapte was: 'Wat een hitte!'. Het was warm, heel warm. Geen mens te zien op straat, alleen her en der wat toeristen.
Toen we 's avonds terugliepen van het avondeten, was het op straat nog zo'n 35 graden. Toch was het goed te doen, je moest alleen wel goed blijven drinken en eten.

Het mooiste vond ik het Plaza D'Espana. Hier is zelfs een scene opgenomen uit de Star Wars filmreeks. Het plein is imposant en doet iets met je. Ook een bezoek aan het aangrenzende park is de moeite waard. Verder is het Real El Alcazar ontzettend mooi. De aangrenzende tuinen herbergen prachtige historie en ook het binnencomplex herrinnerd je goed aan de Moorse tijd. Je zou bijna denken dat je ergens in Arabië bent. Wat een prachtige schilderingen, die ook wel Azulejos genoemd worden.

Natuurlijk heb ik nog veel meer gezien tijdens mijn reis, maar dit zijn toch wel de belangrijkste hoogtepunten. Het was een interessante reis en een mooie afsluiter van mijn eerste studiejaar.

JMouwen Positie 21257 (0 p.) Lid sinds 17-05-2012 Foto's en tips: 4 Blogs: 2 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

'Stedentrip Vilnius en bezoek Trakai nationaal park'
0 1
Gepost op 29 mei
Litouwen Vilnius

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.