El Escorial

El Escorial was het eerste voorbeeld van de bouwstijl die later als Herrera stijl, vernoemd naar Juan de Herrera. Het is een kasteel, abdij en een koninklijk mausoleum in een, op circa 40 kilometer van de hoofdstad Madrid. Sinds 1984 staat El Escorial ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het totale complex is 13 hectare groot en telt zestien binnenpleinen, 1200 deuren, 2675 ramen, 4000 kamers,  86 trapzalen. Als je alle gangen achter elkaar zou leggen zou je een gang van zestien kilometer lang krijgen.  

Informatie over El Escorial

Beste foto's & tips van El Escorial

'492664' door Sandral '492664' door Sandral

SpanjeEl Escorial

SpanjeEl Escorial

Franco's graf

Sandral

In de buurt van Madrid bevindt zich deze ondergrondse basiliek en heet Vallei van de gevallenen of Valle de los Caidos. Het bizarre van deze basiliek is dat hij volledig is uitgehouwen uit de granieten rots door republikeinse gevangenen uit de burgeroorlog, om de gevangenen van de burgeroorlog te gedenken.Dit heeft een kleine 20 jaar geduurd (vanaf 1940) en onder de vallei liggen de resten van 40.000 mensen. Wat je hier ziet is het lange middenschip van de crypte met achterin het eenvoudige graf van Franco.

'562547' door Everlasting '562547' door Everlasting

SpanjeEl Escorial

SpanjeEl Escorial

Mezquita Madonna

Everlasting

My last upload before I leave today for Corsica depicts the Madonna in Cordoba's Mezquita. Difficult to photograph but so eye-catching I had to try. See you all at the end of September.

Laat kaart zien