Com. Valenciana image

Com. Valenciana


Reviews

Com. Valenciana
Spanje
Heidio

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

* Welk cijfer geef je deze bestemming?
* Welke Columbus Factor geef je deze bestemming?
hoe bijzonder is deze plek en hoe ver ga je buiten de gebaande paden?
1. Platgelopen door massa's toeristen
2. Veel toeristen, maar nog te doen
3. Gebaand pad, maar toch rustig
4. Bestemming buiten de gebaande paden
5. Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
Wanneer was je hier?
Je review moet minstens 150 en mag maximaal 1500 karakters bevatten. Momenteel zijn het 0 karakters.
Nog een pluspunt
Nog een minpunt
9
Spanje Com. Valenciana
Neretslok was hier 30 Sep 2016
Soms zijn er op reis echte verrassingen, dingen die je bij puur toeval ontdekt. Als je van Alicante richting Madrid rijdt, en na 25 minuten rijden van de weg afslaat, kom je in het stadje Novelda. Novelda heeft 27.000 inwoners en is op zich niet zo’n bijzondere stad, ware het niet dat de stad enkele bijzondere troeven heeft. Het kleine centrum is allereerst de moeite waard, een echt oud Spaanse setting hier, oud, soms vervallen en heel stil. Het museum voor modernisme doe je wellicht ook aan of je bezoekt de San Pedro kerk. Drie kilometer buiten de stad, die het centrum is van de marmerindustrie, vind je op een heuvel (die een korte maar steile beklimming vereist) het kasteel de Mola, uiteraard gebouwd door de Moren (Arabieren). Vanaf hier overzie je een groot deel van de omgeving, mooi laagland omringd door bergen. Het meest bijzondere is echter het gebouw naast het kasteel. De kerk Santa Maria Magdalena. Gebouwd in modernistische stijl, de stijl van de Sagrada Familia in Barcelona, maar dan een stuk kleiner. Het is wonderlijk dit bouwwerk op deze plaats te zien. Een leerling van Gaudi, José Sala Sala is hier verantwoordelijk voor. De bouw duurde van 1918 tot 1946. Je ziet hier geen hond, (laat staan een mens!), wel opvallend veel katten overigens. We wandelden hier heerlijk rustig rond, ons verbazend over zo’n fraaie verrassende plek. Beslist off the beaten track….. En helemaal voor ons alleen.
Regio
 • Verassende bestemming
 • Beslist off the beaten track
 • Rustig
 • Fraaie omgeving
 • Centrum stadje wel heel stil
Review geplaatst op 2016-11-20
9
Spanje Com. Valenciana
Neretslok was hier 30 Sep 2016
Natuur en massavermaak liggen aan de kusten van Spanje dicht bij elkaar. Draai je rug naar Benidorm of Calpe en je zit in compleet authentiek Spaans binnenland. Wie op de stranden daar heeft liggen bakken zal zeker de Penon del Ifach gezien hebben, een 332 meter hoge rots die uit zee op rijst. De naam betekent Noordelijke Rots, om deze te onderscheiden van de Zuidelijke (Gibraltar). Weinig mensen nemen de moeite om hier naar toe te gaan, maar wie gaat komt meteen in een compleet andere wereld van rust, natuur en vogels. Eenmaal voorbij het bezoekerscentrum begint het pad, dat na de tunnel halverwege glad en stijl langs de kliffen loopt. Daar zijn dan ook touwen aangebracht om het wandelen te vergemakkelijken. Je waant je hier ver weg van de drukte, terwijl het uitzicht op Calpe beneden je, de bergen er om heen, de stranden en de zee onvergetelijk mooi is. Ik heb al veel gezien op deze wereld, maar dit is een fenomenaal uitzicht! Aangeraden wordt goed schoeisel en in de zomer niet midden op de dag gaan wandelen. Even verderop in Calpe ligt midden in de stad een zoutmeer met vele flamingo’s, die goed te zien zijn. Je moet het maar weten!
Regio
 • Vriendelijk, goede sfeer
 • Prachtige natuur
 • Veel voorzieningen
 • Meestal prima weer
 • Kan 's zomers druk zijn
Review geplaatst op 2016-11-20
8
Spanje Com. Valenciana
JoshuaX was hier 29 Feb 2008
Als je bij een stedenstrip naar Valencia ook wat van de omgeving wilt zien in dit deel van Spanje, is een dagtrip naar het zuiden een heel goede optie. Als eerste heb je de plaats Calpe waar een enorme rots aan het strand boven het strand uitrijst. Deze rots kun je vrij eenvoudig beklimmen via een pad, waarbij je prachtige uitzichten hebt over de kust en een deel van het binnenland. Iets verderop vindt je het bergdorpje Guadelest dat op een rots ligt. Vanaf het dorp heb je prachtig uitzicht op het meer dat onderaan de rots ligt, omgeven door bergen. In het dorp zelf zijn verschillende musea te vinden en een 12e eeuws kasteel. Als je hiervandaan de bergen uitrijdt zie je in de verte een fantastisch lang strand, geflankeerd door prachtige rotsen liggen. Op dat strand staan echter tientallen gigantisch hoge flats, een brede en hoge skyline die je eerder in de Verenigde Staten verwacht. Dit is Benidorm, een ongelooflijk contrast met het 200 zielen tellende Guadelest. Je moet het gezien hebben om het te geloven.
Regio
 • Afwisselend landschap, strand en bergen
 • Goed te berijden in één dag vanuit Valencia
 • Even lekker de grote stad uit en de natuur in
 • je hebt een huurauto nodig
Review geplaatst op 2016-12-14