Com. Madrid

Binnen de Comunidad de Madrid bevindt zich ook de gelijknamige hoofdstad van Com. Madrid. Tevens vind je hier twee bekende bergen, namelijk de Bola del Mundo en de rots El Yelmo. Maar toch is hoofdstad Madrid de voornaamste reden waarom mensen de regio bezoeken. De belangrijkste trekpleisters zijn het centrale plein Plaza Mayor, het Koninklijk Paleis van Madrid en de zonnepoort Puerta del Sol.
 

Informatie over Com. Madrid

Beste foto's & tips van Com. Madrid

'519367' door konne000 '519367' door konne000

SpanjeCom. Madrid

SpanjeCom. Madrid

Blauw

konne000

Zo'n 20 km. ten westen van het plaatsje Soria, sla je af en rijd je over de CL117 richting Abejar. Hier ligt een prachtige camping, Camp Urbion, aan een groot meer, de Etange de la Cuerda del Pozo. In het voorjaar heerlijk rustig met overdag de Blauwe Eksters boven je hoofd en de geluiden van Groene Specht en Boomklever. 's Avonds is het heerlijk wandelen langs het meer en word je omgeven door het geluid van de Nachtzwaluw. De uitzichten over het meer zijn dan prachtig!

'523383' door konne000 '523383' door konne000

SpanjeCom. Madrid

SpanjeCom. Madrid

Calatañazor

konne000

Calatañazor, een idyllisch middeleeuws dorpje met ca. 70 inwoners is gelegen op een heuvel aan de N-122 in de provincie Soria. Het ligt in La Valle de la Sangre, de Vallei van bloed, omdat er in 1002 de bloedige Slag om Calatañazor plaatsvond. In het plaatsje, dat nog geheel authentiek is, zijn meerdere bezienswaardigheden, die met borden aangegeven zijn. O.a. is een oude kasteelruïne te zien met daarachter oude graftomben. De necropolis ligt achter het kasteel en bevat 3 graftomben, uitgehouwen uit steen. De graven zijn antropomorf, dus uitgehouwen in de vorm van een mens! Een zeer interessant dorpje, dat een bezoek meer dan waard is!

'524957' door konne000 '524957' door konne000

SpanjeCom. Madrid

SpanjeCom. Madrid

Heel oud

konne000

Tijdens de tocht over de N-122 vanaf Soria kom je het prachtige, oude dorp Calatañazor tegen. Gelegen op een heuvel en nog zeer authentiek. Vele oude deuren waren daar ook de zien, zoals o.a. deze!

Laat kaart zien