Catalunya stekker

Catalunya – welke stekker heb je nodig?

Ga je op reis naar Catalunya, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Catalunya gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

Informatie over Catalunya

Beste foto's & tips van Catalunya

'497527' door vulture1960 '497527' door vulture1960

SpanjeCatalunya

SpanjeCatalunya

Klooster van...Montse

vulture1960

We bezochten Barcelona, een prachtige en gezellige en sfeervolle stad. We hebben ook een dagexcursie gemaakt naar het klooster van Monastir in Montserrat. Het weer was die dag prachtig! We gingen met het treintje naar boven. Aan de overkant van het klooster had je uitzicht op het Heilige Kruis. Ben daar naar toe gewandeld. Een mooie wandeling, met als beloning een schitterend uitzicht op het klooster en het daar gelegen klooster! Foto gemaak met het polarisatiefilter erop! Je kan daar mooie wandelingen maken. 2 mooie rouetes. Er is een restaurant. Vanuit het klooster kan je ook nog stijl omhoog met de kabelbaan voor een prachtig uitzicht. Het Klooster van Montserrat is een benedictijnenabdij in Catalonië. Het bevindt zich op een hoogte van 720 meter aan de oostzijde van de berg Montserrat. De bibliotheek is bekend vanwege de aanwezigheid van het beroemde Llibre Vermell, een manuscriptenverzameling uit het einde van de 14e eeuw. Bron Wikipedia

'458033' door marjolijn '458033' door marjolijn

SpanjeCatalunya

SpanjeCatalunya

Cava kelders Sant...S

marjolijn

Mei 2014 maakte ik een rondje rondom Barcelona. In Sant Sadurni d’Anoia vind je de grote cava-producenten zoals Codorníu. Jaarlijks trekt dit domein zo’n 100.000 bezoekers, ook vanwege de bedrijfsgebouwen in de Modernista-stijl, de Catalaanse Art Nouveau, ontworpen door Josep Puig i Cadalfach. Een gastvrouw leidt de bezoekers in een treintje rond over het terrein en door de kelders, en geeft daarbij uitleg over de gebruikte druiven en over het productieproces van de cava, de Catalaanse champagne. Tot slot natuurlijk een bruisende afsluiting met kleine proeverij. Sant Sadurni d'Anoia ligt in de Penedès, een lichtglooiend heuvellandschap met uitgestrekte wijngaarden. Eerder plaatste ik al een foto van de oude expeditiehal, die oogt als een kathedraal en nu dient als receptie.

'497678' door vulture1960 '497678' door vulture1960

SpanjeCatalunya

SpanjeCatalunya

Cremallera de...Monts

vulture1960

Als je naar Motserrat gaat kun jer er met het treintje mee naar boven naar het klosster. Het is een traject van ongeveer 5km het is een leuk ritje door een mooi landschap. Er is een groot parkeerterreein waar je je auto kunt parkeren. In 1987 werd Montserrat aangewezen als nationaal park, om het behoud van deze bijzondere berg te garanderen. Het vegetatietype dat dominant is over de gehele berg, is de maquis of "mediterraanse struik". De fauna die de berg kenmerkt, omvat vleermuizen, wilde zwijnen en wilde geiten.

Laat kaart zien

Laatste Catalunya artikelen

Spanje (Catalonië)

God leeft niet in Frankrijk, maar in het binnenland van het Spaanse Catalonië. Ver verwijderd van de glamour van Barcelona en de kust, oefent het vredige platteland al eeuwen een grote spirituele aantrekkingskracht uit op gelovigen en rustzoekers van elke overtuiging.

God leeft niet in Frankrijk, maar in het binnenland van het Spaanse Catalonië. Ver verwijderd van de glamour van Barcelona en de kust, oefent het vred...

De grootste reisgeheimen van Catalonië

Het ware Catalonië, met duizelingwekkende ravijnen, gierenvalleien en slaperige dorpjes, kost een treinretourtje binnenland.

Het ware Catalonië, met duizelingwekkende ravijnen, gierenvalleien en slaperige dorpjes, kost een treinretourtje binnenland.