Catalunya reisblogs

Hilarische catamarantocht langs de Costa Brava

Jildau was er (tot 12 mei 2011) Gepost op 25 mei 112 reacties

André Hazes knalt uit de luidsprekers van de kantine van het appartementencomplex aan de Costa Brava terwijl wij langs de Appie Heijn richting het busstation lopen. Het is begin mei, dus nog vroeg in het seizoen en de helft van alle accomodaties is nog gesloten. De gasten die er zijn hebben een gemiddelde leeftijd van 70, of zijn gezinnen met jonge kinderen die er in de meivakantie nog even lekker tussenuit gaan.

Het is alweer de laatste dag van onze vakantie in Blanes. Nooit gedacht dat ik daar ooit nog eens zou belanden. Tijdens mijn pubertijd heb ik de feestvakantieperiode bewust overgeslagen en ik associeer de Costa nog altijd met opgeschoten tieners, op zoek naar drank, drugs en onenightstands. We zijn de grote drukte gelukkig voor, de eindexamenperiode moet zelfs nog beginnen.

Het is een week lang heerlijk weer geweest en Blanes is een leuker dorp dan verwacht, met een charmant centrum, kleine winkelstraatjes en een boulevard waar je heerlijk kunt eten. Het ligt tussen Barcelona en Girona in, en beide steden zijn leuk om te bezoeken. Om onze laatste dag in stijl af te sluiten hebben we een excursie met een catamaran geboekt. Lekker relaxed op het water, onbeperkt eten en drinken en genieten van het prachtige uitzicht op de rotsachtige kust.

De catamaran blijkt een enorme zeilboot te zijn, met plek voor meer dan 80 passagiers. Naast mijn moeder, broertje en ikzelf, waren er nog 5 andere mensen aan boord. De aanvankelijke rust en ruimte werden wreed verstoord door een grote groep Fransen die in een naburig dorp aan boord stapten. Dik boven de 60, jolig en overduidelijk dronken. Het leek erop dat zij zich op voor een aanval op de broodjes hamburger en het gratis bier voorbereidden.

Halverwege de tocht werd het schip stilgelegd om mensen de gelegenheid te geven om te zwemmen. Na samen met twee Nederlandse jongens de kou getrotseerd te hebben zochten we snel de zon weer op om op te drogen. Een bejaarde mevrouw in bloemetjes zwempak met haar legging opgetrokken tot in haar oksels vond zo’n ontbloot jongenstorso een legitieme reden om hem te gaan masseren. Drie van haar vriendinnen stonden haar terstond bij. De jongen van 15 liet de inmiddels dansende en masserende Francaises een beetje meewarig begaan.

Ondertussen werd de muziek harder gezet en waagden steeds meer mensen zich aan een dansje op het dek. Er werd gejived, geswingd, salsa gedanst en getwist alsof het een lieve lust was. De Macarena en een geïmproviseerde versie van YMCA maakten het geheel hilarisch. Twee jonge jochies, de tourbegeleidster en een groep van 15 dronken Fransen is een gezicht dat je niet snel vergeet. De ene helft snapt de choreografie, en de andere helft niet. Linksom draaien is voor hen rechtsom en de onderlinge botsingen waren dan ook talrijk. Ik heb er heel erg hard om moeten lachen en hoop vooral dat ik op die leeftijd ook nog zo fit ben en zoveel lol kan hebben!

Jildau Positie 35105 (0 p.) Lid sinds 30-04-2011 Foto's en tips: 31 Blogs: 6 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

To do in Jogjakarta en omgeving, de leukste stad van Java
0 3
Gepost op 06 mei
Indonesië Jogjakarta
Het rare modegevoel van Britse meisjes (column)
0 5
Gepost op 05 mei
Groot-Brittannië Londen

Reacties bij deze blog

MathuBloom

Door: MathuBloom • Geplaatst op

Wat lekker dubbel zeg. Het is duidelijk dat je maakt met wat je hebt en de situatie omzet naar jou gewilde ervaring. Voor alles is iets te vinden.

TravelGoom

Door: TravelGoom • Geplaatst op

Ik dacht dat je Costa Braaf bedoelde....

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.