Catalonië image

Catalonië


Reisgids

Catalonië
Spanje
Addmissions

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ontdek

Het vruchtbaarste deel van Centraal-Azië ligt in Kirgizië, Oezbekistan en Tadzjikistan. De Vallei van Fergana bekleedt een groot gedeelte hiervan. Dit enorme dal strekt zich uit van Oezbekistan tot aan Kirzigie, vlak voor de Chinese grens, waar de Tian Shan en de Pamir gebergtes samenkomen. De vallei is zo breed dat je de overkant maar zelden te zien krijgt. De Vallei van Fergana is ook een stuk van de oude Zijderoute.

Reisinspiratie

Van onze community

Wandeling over uitgehouwen pad in de rotsen
Wandeling over uitgehouwen pad in de rotsen
Catalonië
Willemien
La Foradada de Cantonigros
La Foradada de Cantonigros
Catalonië
Fotodebeuckelaer
Gorg de Santa Margarida is een sprookjesachtige waterval
Gorg de Santa Margarida is een sprookjesachtige waterval
Catalonië
Fotodebeuckelaer

Praktisch

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.

  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Het laatste wat je wil is dat je vakantie wordt verziekt door een infectieziekte. Daarom is het van belang dat je al vóór vertrek nagaat welke infectieziekten op jouw reisbestemming voorkomen, en dat je je tijdig tegen die ziekten laat inenten. De meest voorkomende infectieziekten zijn buiktyfus, dtp (difterie, tetanus, polio), gele koorts, hepatitis A, hepatitis B, mazelen, TBC (tuberculose), dengue (knokkelkoorts) en malaria. Voor persoonlijk advies of een inenting kun je o.a. terecht bij de GGD. De tarieven voor vaccinaties kunnen per GGD verschillen. Sommige vaccinaties beschermen je lichaam levenslang, terwijl andere om de zoveel jaar vernieuwd moeten worden. Hoewel je je tot vlak voor een reis kunt laten vaccineren, is het aan te raden om er op tijd bij te zijn. In een ideaal scenario neem je reeds zeven maanden voor vertrek contact op met de GGD of een particuliere instelling

 • Stekker type CStekker type F
 • Reizen naar Catalonië

  Heb jij een auto en draai je je hand niet om voor lange afstanden? Rijd er dan in 17 tot 20 uur (1600 km) naartoe. De treinverbinding wordt steeds beter. In minder dan acht uur reis je per trein van Parijs naar Barcelona, sncf-connect.com. De meest voor de hand liggende optie is vliegen naar Barcelona. Transavia, KLM en Vueling bieden directe vluchten aan vanuit Amsterdam. Het is ook mogelijk om vanuit Rotterdam naar Barcelona te vliegen. Van maart t/m oktober biedt Ryanair rechtstreekse vluchten aan van Eindhoven naar het gunstiger gelegen Reus. Girona kan ook.

  Reizen binnen Catalonië

  Als je het binnenland in wilt heb je een auto nodig. Huur er eentje bij het station of de luchthaven. Of gebruik je eigen auto. Er zijn geen bussen of treinen de bergen in. Al is het wel mogelijk om vanuit Barcelona of Reus met de trein naar Montblanc en Falset te reizen.