Catalonië

Foto door Reisreporter konne000

Het vruchtbaarste deel van Centraal-Azië ligt in Kirgizië, Oezbekistan en Tadzjikistan. De Vallei van Fergana bekleedt een groot gedeelte hiervan. Dit enorme dal strekt zich uit van Oezbekistan tot aan Kirzigie, vlak voor de Chinese grens, waar de Tian Shan en de Pamir gebergtes samenkomen. De vallei is zo breed dat je de overkant maar zelden te zien krijgt. De Vallei van Fergana is ook een stuk van de oude Zijderoute.

Informatie over Catalonië

Beste foto's & tips van Catalonië

'1092147' door Willemien '1092147' door Willemien

SpanjeCatalonië

SpanjeCatalonië

Wandeling over...uitg

Willemien

De indrukwekkende Congost de Mont-Rebei is een kloof die de rivier Noguera Ribagorçana in de berg Montsec heeft gemaakt. Een spectaculaire wandeling gaat langs de uitgehouwen rotsen en langs de wel 500 meter steile afgrond. Het pad is soms maar een meter breed. Het pad is wel op diverse plaatsen beveiligd met staalkabels. De uitzichten zijn werkelijk fantastisch in de zeer nauwe kloof. Aan het eind van dit pad kom je bij een hangbrug die de grens vormt tussen Catalonië en Aragón. Loop je dan nog verder omhoog kun je middels twee houten trappen, die steil aan de rotswand zijn bevestigd afdalen en zo verder lopen. Terug gaat het via dezelfde route of er is ook een mogelijkheid om met een kano door de smalle kloof te varen. Wij kozen voor de noordelijke startplaats bij parkeerplaats La Masieta. Hier is ook een informatiecentrum. Vanaf hier bereik je de kloof het snelst. De foto is genomen vanaf een plek waar al een gedeelte van de trap is te zien (rechtsboven). Een geweldige wandeling maar niet geschikt voor mensen met hoogtevrees.

'839544' door konne000 '839544' door konne000

SpanjeCatalonië

SpanjeCatalonië

Laag over

konne000

Afgelopen maart waren we nog een maandje in Catalonië en hebben veel tijd doorgebracht in de prachtige Ebro-Delta. Vele vogels hebben daar overwintert of verbleven er nog steeds. De flamingo's zijn de vaste gasten daar en deze kwam even laag over!

'845069' door Willemien '845069' door Willemien

SpanjeCatalonië

SpanjeCatalonië

Spectaculaire Congost

Willemien

Yes we did it. De Congost de Mont-Rebei wandel route. We hebben wel getwijfeld of we het zouden doen na het zien van diverse foto’s op internet en waarschuwingen dat het niet geschikt is voor mensen met hoogte vrees. Maar wat was het mooi en bijzonder. De indrukwekkende Congost de Mont-Rebei is een inkeping die de rivier Noguera Ribagorçana in de berg Montsec heeft gemaakt. Het is ook de grens met Catalonië en Aragón. Wij kozen voor de noordelijke startplaats bij parkeerplaats La Masieta. Hier is ook een informatiecentrum. Vanaf hier bereik je de kloof het snelst. De tocht is in het begin eenvoudig maar allengs wordt het pad lastiger en soms moeten we hoge stenen beklimmen. Onder ons loopt de rivier door de diepe kloof. Een groot deel van de wandeling gaat langs de uitgehouwen rotsen en langs de steile afgrond. Het pad is soms maar een meter breed. Het pad is wel op diverse plaatsen beveiligd met staalkabels wat een veilig gevoel geeft. De uitzichten zijn werkelijk fantastisch in de zeer nauwe kloof. Terug gaat via dezelfde route of er is ook een mogelijkheid om met een kano door de smalle kloof te varen. Een fantastische ervaring maar krijg toch nog wel een beetje bibberende knieën als ik de foto’s terugkijk.

Laat kaart zien