Castilla y Léon reisblogs

Segovia

Bocaj was er(tot 07 mei 2010) Gepost op 03 mei 101 reacties

We willen graag Segovia bekijken, er staat een aquaduct dat is gebouwd door de Romeinen in de 1e eeuw na Christus en in gebruik is geweest tot het einde van de 19e eeuw.
We besluiten niet de snelste route te nemen maar over de bergen naar Segovia te rijden. We pakken de route op in Miraflores de la Sierra aan de M611, neem vanuit Madrid de A1 naar het noorden richting Burgos, afrit Valdemanco en dan naar Miraflores. Daarna richting Puerto de la Morcuera met een 1796 meter hoge bergpas, ruige natuur met mooie vergezichten, zeer populair bij wielrenners en buitensporters. Hierna weer naar beneden en via El Paular (druk bezocht kartuizerklooster) richting Puerto de los Cotos een skistation op 1830 meter hoogte. De laatste paar honderd meter rijden we in een slakkengang door de wolken omhoog met een zicht van 10 meter. Gezien het aantal auto’s op de parkeerplaatsen is dit een populaire bestemming, ook hier veel wielrenners en ook snelwandelaars. Via de 1860 meter hoge Puerte de Navacerrada de lange afdaling naar Segovia gemaakt.

Segovia staat bekend om het Romeinse aquaduct, de Catedral en Alcázar. Het Romeinse aquaduct is zeer indrukwekkend, het is met de hand gebouwd en de stenen zijn zonder specie op elkaar gelegd, het ziet er na al die tijd nog steeds robuust en solide uit. Aan de voet van het aquaduct ligt een plein met een paar draaimolens en er is een kleine markt aan de gang. Via de trappen langs het aquaduct de oude stad in richting het altijd aanwezige Plaza Mayor. Aan het uiteinde neemt de Catedral een prominente plaats in, zandkleurig met veel torentjes, balustrades, etc. een imposante verschijning. Voor 3 euro mag je erin, van binnen oogt de Catedral veel kleiner dan van buiten en ziet er niet uit als een klassieke kathedraal. Alle nissen zijn afgesloten met grote hekken en in het midden zijn een aantal grote met hekken afgesloten ruimten gecreëerd, zo te zien worden hier geen “gewone” kerkdiensten gegeven, er staan maar een paar banken.
Via de smalle straatjes, waar overal auto’s rijden en staan naar Alcázar gelopen, een versterkte vesting op de punt van de rotsen, centraal in de vesting staat een indrukwekkend robuuste donjon. De vesting ziet er prachtig gerestaureerd uit, vanaf het voorplein heb je een wijds uitzicht over de omgeving.

Segovia is een interessante bestemming voor een dagtocht vanuit Madrid, het aquaduct is imposant, de Catedral van buiten prachtig, van binnen niet zo en de Alcázar is indrukwekkend. Algemene indruk van Segovia is dat er overal auto’s staan en rijden die afbreuk doen aan het historische gevoel die het stadje wel degelijk heeft.

Bocaj Positie 26172 (0 p.) Lid sinds 11-04-2010 Foto's en tips: 128 Blogs: 10 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Uitzicht over de hoogvlakte net onder de top van de Puerte de la
blogfoto nr. 2
Het Romeinse aquaduct in Segovia
blogfoto nr. 3
De Catedral in Segovia
blogfoto nr. 4
De Alcázar in Segovia
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Tankstation voor wijn
0 3
Gepost op 05 september
Italië Gardameer
Lillehamer, vergane glorie
4 2
Gepost op 02 september
Noorwegen Centraal Noorwegen
Waar is de kleine zeemeermin gebleven?
2 5
Gepost op 29 augustus
Denemarken Kopenhagen

Reacties bij deze blog

Mireille

Door: Mireille • Geplaatst op

Je fotos zijn een toevoeging op je verhaal, prachtige beelden. Lijkt me heel bijzonder. Spanje heeft vele mooie plekken.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.