Castilla y Léon visum

Als je op reis gaat naar Castilla y Léon, is het belangrijk om vooraf te checken of je een visum Castilla y Léon nodig hebt. Het is hierbij belangrijk of je op zakenreis of op vakantie gaat, want een toeristenvisum voor Castilla y Léon heeft andere voorwaarden dan een zakenvisum. Hieronder kan je controleren of je visumplichtig voor Castilla y Léon bent. Hierbij is het van belang of je eenmalig de grens met Castilla y Léon overgaat of vaker; in dat geval kan een double entry visa Castilla y Léon gunstiger zijn, omdat het soms moeilijk is om je visum te verlengen. Een toeristenvisum is vaak 30 dagen tot 3 maanden geldig, maar dat kan per land verschillen. Eigenlijk zijn er altijd drie opties: of je hebt geen visum nodig, of je kan het visum aan de grens kopen (visa on arrival op het vliegveld) of je moet je visum voor vertrek al geregeld hebben. Deze moet je in dat geval al tonen bij het inchecken. Bij een visa on arrival, kan je die ook al voor vertrek hier regelen zodat je op het vliegveld niet in de rij hoeft te staan.

Informatie over Castilla y Léon

Beste foto's & tips van Castilla y Léon

'499937' door agrotewal '499937' door agrotewal

SpanjeCastilla y Léon

SpanjeCastilla y Léon

Weidebeekjuffer

agrotewal

Deze prachtige juffer bleef gelukkig lang genoeg stilzitten om een foto te maken. Ik heb er veel zien vliegen in natuurparken in Spanje, maar volgens Wikipedia is het een algemene soort die ook veel voorkomt in ons land. De weidebeekjuffer (Calopteryx splendens) is een 45 à 48 mm grote Juffer die in Nederland en België vrij algemeen voorkomt. De soort is over vrijwel heel Europa verspreid. De weidebeekjuffer vliegt van mei tot begin augustus bij voorkeur bij langzaam stromende beken, maar ook bij rivieren. (wikipedia)

'483243' door jacomien '483243' door jacomien

SpanjeCastilla y Léon

SpanjeCastilla y Léon

Heel natuurlijk

jacomien

In de grote Kathedraal van Burgos is iedere zondag een kerkdienst die het bezoeken waard is. Al is het maar om het prachtige jongenskoor te horen en te zien. De jongens op de foto moeten zingen en ondanks dat ze er bijna engelachtig uitzien met hun witte kledij zijn het gewone jongens die nog een beetje in toom gehouden moeten worden...:)) Ze gedragen zich verder heel keurig maar moeten in rijen van twee naar binnen. Want natuurlijk moet de orde er een beetje zijn. Eenmaal in de Kathedraal zingen ze de sterren van de hemel. De lichtstraal hier komt van buiten en schijnt nog net even op een natuurlijke manier op een aantal van deze "sterren" ! Tip: Ga, kijk, luister en kom vooral wat vroeg zodat je ook de geweldige kerkklokken hoort beieren voor de dienst begint. Heel indrukwekkend! En niet alleen op zondag zijn er diensten maar bijna op alle uren van de dag vindt hier wel "ergens" in de kerk een dienst plaats! We zijn op weg naar Santiago de Compostella en hebben bij Bilbao een auto gehuurd.

'501647' door agrotewal '501647' door agrotewal

SpanjeCastilla y Léon

SpanjeCastilla y Léon

Weidebeek juffers in.

agrotewal

Wanneer je de nationale parken in Spanje bezoekt kan het niet anders of je ziet de meest mooie landschappen en insecten aan je voorbij trekken. Hoces del Rio Duraton np, is voor mij één van de mooiste parken. De gieren zweven door de lucht en als het meezit zie je de nodige waterjuffers en bijzonder vlinders. Ik heb altijd gedacht dat waterjuffers en libbeles het liefst bij het water zaten, maar de weidebeekjuffer heb ik vooral in het bos gezien.

Laat kaart zien

Laatste Castilla y Léon artikelen

Top 6 roadtrips: van onverhard tot onvergetelijk

De ultieme roadtrip heeft het in zich om alles even te laten voor wat het is – je rijdt weg met grote nieuwsgierigheid en openheid voor het onbekende. Wij gingen je voor.

De ultieme roadtrip heeft het in zich om alles even te laten voor wat het is – je rijdt weg met grote nieuwsgierigheid en openheid voor het onbekende....