Castilla y Léon

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kloven in Spanje

Castilla y Léon,
Spanje


NP Hoces del Rio Duraton, ik heb er vaker foto's van geplaatst, is voor mij één van de mooiste NP van Spanje. De diepe kloven adembenemend. Er nestelen heel veel gieren en het is bijzonder indrukwekkend als ze over je hoofd scheren. Dit NP ligt op een paar kilometer afstand van Sepulveda waar ook een gieren informatie centrum te vinden is. En je kunt daar een tocht boeken met een kano. Je vaart dan door de kloof en de gieren nestelen boven je hoofd.

Deze kloof, ligt zo'n 4 kilometer van de asfaltweg maar is uitstekend te bereiken over een ongeplaveid pad vanaf Villaseca. Er is een grote parkeerplaats, waar je gratis je auto kunt laten staan en vandaar loop je zo de ongerepte natuur in, waar de gieren over je hoofd scheren. Je hebt kilometers vrij uitzicht en kunt de nesten van verschillende roofvogels zien liggen op de uitstekende randen van de diepe kloof. Toeristen hebben deze plek nog niet echt ontdekt, je kunt er uren wandelen zonder iemand tegen te komen.

Vanaf mei is het mogelijk om met een kano door de kloof te varen. De tochten worden georganiseerd vanaf Sepulveda en kosten ongeveer 25 euro per persoon.