Lanzarote reisblogs

Nederlanders op vakantie

judithspekschoor was er (tot 10 jan 2012) Gepost op 15 jan 127 reacties

Nederlanders gaan met oud en nieuw lekker een weekje op vakantie naar Lanzarote. Hoe gaan we dat doen. Check de prijs, dus we vliegen op en aan mekaar met een goedkope charter vanaf Weeze. We komen op de luchthaven aan, het gaat allemaal lekker snel, maar wat hoor je om je heen: gemopper omdat er geen Nederlands wordt gesproken.
Dan is het bijna tijd van vertrek; de priority bookers staan al heen en weer te wippen op hun benen om er toch maar zeker van te zijn dat ze als eerste het vliegtuig in mogen om de drie stoelen met iets meer comfort te kunnen verdelen onder 20 personen....
Maar dan: de koffer controle. Je bent voor vertrek ongeveer 15 keer gewaarschuwd wat de tasformaten mogen zijn en hoeveel kilo je kunt meenemen. Maar ja wij Nederlanders proberen er natuurlijk altijd een pondje meer uit te slepen. Met als gevolg dat vele personen al bijbetalend en mopperend veel te zware koffers meeslepen in het vliegtuig. Dan kan de battle in the plane beginnen. Wie zit er naast elkaar, wie zit er bij het raampje, maar vooral wiens bagage past in de overvolle bakken? Eerst moet alle electronica eruit, want waar zouden we zijn zonder games, films en muziek in een vliegtuig of op het strand? Vervolgens moet er allerlei bagage onder de stoelen en dus kan het geklaag over de te krappe stoelen weer beginnen!
Gelukkig is de stewardess al zo gelouterd dat ze af en toe vrolijk het knopje van de riempjes vast indrukt, zodat onderweg de gangpaden weer leeg zijn en ze met haar karretje eindelijk tempo kan maken. Na ruim vier uur vliegen kom je aan op Arrecife: daar gaat het weer beginnen! Wie mag het eerst het vliegtuig uit, gaat de deur achter niet open. Belachelijk! Waar is mijn bagage, wie heeft er met zijn tengels aangezeten? Gelukkig gaan we uiteindelijk het trappetje af en mengen we ons onder de vrolijk drinkende Engelsen langs de kust......VAKANTIE!

judithspekschoor Positie 384 (1018 p.) Lid sinds 03-10-2009 Foto's en tips: 246 Blogs: 6 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Benzine in Namibie
1 5
Gepost op 12 september
Namibië Keetmanshoop
Camperen in/bij Etosha, advies gevraagd
0 1
Gepost op 26 maart
Namibië Etosha
digitale spiegelreflexcamera
0 5
Gepost op 22 januari
Nederland Gelderland

Reacties bij deze blog

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

Leuk beschreven!

Door: • Geplaatst op

Ik heb dit natuurlijk wat overdreven weergegeven, maar ik heb het in grote lijnen wel zo beleefd. Ik vlieg ook vaker vanaf Weeze, vind het ideaal. Maar zoals opa Beelen deze week als spreuk had: wanneer Nederlanders stoppen met klagen, kun je beter maar snel de lijkschouwer vragen....

Willemien

Door: Willemien • Geplaatst op

2x vanaf Weeze gevlogen naar Edinburgh (Schotland). Totaal geen last gehad van bovengenoemde problemen, nou ja weinig zitruimte dan maar dat is voor een uurtje wel vol te houden. En je oren dicht voor alle "leuke"aanbiedingentijdens de vlucht.

meeko

Door: meeko • Geplaatst op

Haha....herkenbaar ja! Ik snap daar dus echt niets van, niet zeuren, je hebt vakantie!

schenkel

Door: schenkel • Geplaatst op

Gelukkig maken wij dit niet zo vaak mee maar het lijkt me vreselijk wat een zeikerds!!!!!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.