Tenerife

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Tenerife image

Tenerife

Tenerife
Spanje
ALopezBlanco

Kopje koffie?

Wat was ik blij dat ik de onderstaande wandeling kon navertellen. Ja, ja Wim (mijn vriend) vond me een aansteller maar we hadden een klimmetje tijdens de wandeling die ik vreesde niet te overleven!

We schrijven 20 oktober 2014 de dag na de heftige storm die over Tenerife raasde.
Aan de zuidkant waar wij verbleven was er veel regen en wind geweest maar niets om je zorgen over te maken. Op TV zagen we dat het in het noorden wel heel heftig was!!

Een dag later was de rust weer gekeerd, er waren enkel wat wolkjes toen we om 9 uur weg tuften richting NP El Teide om wandeling 1(er zijn verschillende genummerde wandelingen) te gaan doen.
Deze wandeling hadden we een aantal dagen eerder al willen lopen maar dat kon niet vanwege het in stand houden (jagen) op de Mufflons. In stand houden vroegen we ons af ?? Tijdens de wandeling wederom geen enkel dier gezien!

Op de parkeerplaats bij El Portillo (bezoekerscentrum) aangekomen kwamen de muts, handschoenen, het vestje en de jas goed van pas!! Brrrrr slechts 7 graden en een windje.

Goed aangekleed startten we de wandeling die volgens het wandelgidsje een leuke start was om het NP te ontdekken, Wandeling nr 1 gaat naar La Fortaleza een markante rood gekleurde rots, een overblijfsel van de oude kraterwand (Cañadas).

Het begin stuk van de wandeling was makkelijk met uitzicht op de Teide, met een besneeuwde top!
We liepen door een vlak (beetje woestijnachtig) landschap met lage begroeiing.
 
De rode vesting kwam na ongeveer 1/2 uur redelijk in zicht, nog een 1/2 uur doorlopen en we waren er. De GPS gaf aan dat we links langs La Fortaleza moesten lopen. Het dorre landschap ging over in een dennebos. Hmm, daar stond wel wat meer wind.
Nu nog omhoog om boven op de rode vesting te komen. Dit bleek later een zeer alternatieve route te zijn!
 
OMG wat waaide het daar hard!!! Woeiiiii, woeiiii, klauter, klauter weer ff stoppen want er kwam een windvlaag. Madre mia waar zijn we aan begonnen!!!! Het was niet eens zo moeilijke klim maar met windvlagen van windkracht 10 was het echt niet leuk!!!!

We hebben zelfs daar nog koffie gedronken! Ja je weet maar nooit hoe het verder op is, volgens Wim. Daar kunnen we misschien helemaal geen koffie meer drinken!
We stonden dus heel moeilijk met wandelstokken, rugzak die af moest om de thermoskan er uit te halen. Woeiiii windvlaag weer even stilstaan en je staande houden.
Zo koffie kon worden ingeschonken........ Woeiiii koffie waaide gewoon langs de beker waar het in moest! Madre mia!!! Ik kon niet echt genieten van deze koffie, zou het mijn laatste bakje ooit worden?
Woeiiiii, woeiiii, daar kwam de wind weer…stil blijven staan goed vasthouden tegen de rotsen aangedrukt en weer een paar rotsjes omhoog…..woeiiiiii Het huilen stond me nader dan het lachen. Maar we hebben het gered, wat was ik blij toen we boven waren!!!!

Viel wel mee toch, zei mijn vriend lachend! Grrrrrrr!

Boven waaide het nog steeds hard maar daar was het lekker breed dus weinig kans om naar beneden te waaien! Wat hadden we hier heerlijk rustig koffie kunnen drinken!

Het uitzicht boven was fantastisch!!! Heel weids en met ja daar is ie weer (eigenlijk de hele wandeling niet weg geweest) de Teide.

Aan de andere kant de vesting af ging een stuk makkelijker! Dit bleek later ook de normale route te zijn.

Nog ong 1 uurtje teruglopen en we waren weer bij ons autootje. Je kan trouwens gewoon spullen in je auto laten liggen, ook al wordt daar voor gewaarschuwd. Ik dacht dat ik de autonavigatie in mijn rugzak had gestopt....niet dus, lag nog op het dashboard helemaal in het zicht :-)