Lanzarote

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Lanzarote image

Lanzarote

Lanzarote
Spanje
Nonnentje

Lanzarote 2015.

Hallo, daar ben ik weer van weggeweest.
In de voorjaarsvakantie ben ik samen met mijn vriend naar Lanzarote geweest onze tweede vakantie samen :). Voor mijn vriend was het eerste keer vliegen en hij er vaarde het goed, dus dat gaat vaker voorkomen. Nu ga ik wat vertellen natuurlijk over onze reis in Lanzarote!

Zuid tour:
Het zegt het natuurlijk al een tour door het zuiden van Lanzarote.
We hebben hier de hoogte punten gezien in het zuiden van Lanzarote.
We begonnen bij het Timanfaya park, dit is het park waar de vulkanen zijn. Hier hadden ze bovenop een restaurant, hier werden 2 experimenten gedaan. Een was dat ze droog hooi gingen verbranden en dat ging roken en fikken natuurlijk. Twee was dat ze in een buis een beetje water deden en dat ging bruisen en toen gooide ze een hele emmer erin en dat ging als een speer omhoog. Daarna konden we even in het restaurant wat drinken en eten. Na 15 minuten gingen we naar de bus en gingen we 14 km door het park rijden. Waauw wat gaaf al die vulkanen van dichtbij. Eenmaal beneden gingen we een klein ritje op een Dromedaris, wat een geweldige beesten zijn dit. Eenmaal weer in de bus gingen we naar de wijngebieden van Lanzarote. Wow dit was echt mega groot. Om alle bomen hadden ze een muur gemaakt van stenen voor als er een vulkaanuitbarsting komt. Hierna gingen we wat eten in een restaurantje. Na het lunchen gingen we het laatste stuk van de zuid tour doen en dat was bij de El Golfo. Dit is een groen meer, in dat groene meertje word gevuld door zeewater en hier leeft algen in. Voor de rest is er een zee natuurlijk met een zwart strand. Hier kun je NIET in de zee zwemmen, want de stroming is te sterk en door de stroming word je zo met een harde klap tegen een rots gegooid. Ik heb de golven en de stroming gezien ik zeg dit overleef je niet snel. Na de El Golfo gingen we helaas weer terug naar het hotel.

Rancho Texas park:
Dit is een kleine dierentuin met een klein aqua park. In dit park kun je ook meet zeeleeuwen zwemmen. Dit hebben mijn vriend en ik gedaan. Wat een ervaring was dat zeg. De zeeleeuw was heel erg op zijn trainer, zijn trainer moest eerst een aanwijzing geven en daarna deed die pas iets. De dingen die gedaan worden is : je krijgt een lekkere kus. Je word in het water geduwd. Je word nat gespetterd. Je krijgt de zeeleeuw op je buik en hij duwt je naar voren. Hij komt voor je zwemmen en komt achter je springen. Dat was het zeeleeuw zwemmen. Verder over de dieren in de dierentuin. Ze zagen er allemaal goed uit en hadden een grote ruimte waar ze konden rennen , lopen slapen enzovoort. Om 15:00 werden we weer naar het Hotel gebracht.

Noord tour:
De noord tour begint bij een museum over een plant. Sorry de naam van de plant kom ik nu even niet op. Hierna ga je door naar de 2 grotten van Lanzarote. De eerste grot is Cueva de los Verdes, door deze grot gingen we lopen. Dat was echt gaaf. Deze grot is ontstaan door een vulkaan uitbarsting. De grotten zijn ontstaan door een samenspel van stromende lava en afkoelend zeewater. De grotten bestaat uit ongeveer uit 7 km grotten en gangen. De tweede grot is Jameos del Agua. In deze grot ligt een blauw meer, in dit blauwe meer leven albino kreeftjes. Ze zijn heel klein en er leven zoveel kreeftjes. Er is ook een mooi zwembad, helaas mag er hier niet meer in gezwommen worden omdat het water uit het zwembad doorloopt naar de albino kreeftjes. En deze willen ze natuurlijk niet kwijt. Na de grotten gingen we lunchen. Na het lunchen gingen we naar het uitkijk punt van Lanzarote genaamd Mirador del Rio. Vanaf deze uitkijk punt zie je eiland, de eiland die je ziet is d La Graciosa. De Mirador del Rio is gebouwd zoals bijna alles in Lanzarote door César Manrique. De hoogte van de Mirador del Rio is hoogte van ongeveer 475 tot 485 meter. Dit is dus erg hoog, dus pas om als je over de reling kijkt en dat je niet valt. Hierna gingen we nog naar Teguise. Teguise noemt men een van de mooiste dorp van Lanzarote. Hier kregen we een verhaal te horen over de geschiendenis van Teguise. Dit was de noordtour.

We zijn 8 dagen geweest en hebben deze 3 excursies gedaan en hebben dus het hele eiland gezien. De rest van de dagen hebben we heerlijk in de zon gelegen, het was helaas wel de strengste winter in 30 jaar. Als nog was het 20 graden maar het was vaak bewolkt en de wind was erg sterk en koud. Maar ondanks dat hebben we wel zon gehad en hebben we een top week gehad op dit prachtige eiland.

Bedankt voor het lezen van mijn tweede blog, en tot de volgende keer. Dit zal helaas nog even duren misschien in Sept Brussel en anders volgend jaar pas weer.

Groetjes Patrick en Manon.

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.