La Palma

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

La Palma image

La Palma

La Palma
Spanje
Nohely-Koeyers

La Palma

Aan de kust van Afrika, bekend als één van de Canarische eilanden, bevind zich La Palma. Eén van de groenste eilanden uit de hele eilandengroep. Na heel wat gedoe op het vliegveld in Nederland, een uur of vier in de vliegtuig en tien minuten in de bus kwamen wij bij een groot en luxe appartementencomplex aan.

Het ontbijt en diner zat inclusief in ons pakket en waren erg goed geregeld. Ondertussen kon je zelf lunch regelen bij een supermarkt in de buurt of naar restaurants gaan in en om de steden, waar de Spaanstalige bevolking een brede keuze aan eten, drinken en snacks bieden.

De meeste hotels liggen binnen loopafstand van de stranden en binnen busstreken van de stad. Het was maar een euro om naar de hoofdstad Santa Cruz te rijden vanuit de dichtbijliggende plaatsen zoals mijn locatie 'Los Canjanos'.

Het is echter een klein eiland en daarom is het handiger - en leuker - om een auto te huren en zelf het eiland door te rijden. De wegen zijn erg goed geasfalteerd, dus is er geen reden voor een jeep met 'four wheel drive' of een survivalkit in de achterbak.
Maar avonturiers, wees niet gerust, de wegen lopen namelijk zo kronkeling en is daarom niet aangeraden voor mensen met wagenziekte, etc.

Nadat mijn ouders, die meer van technologie afhankelijk zijn, hun Tom-Tom hadden geïnstalleerd reden wij in de week van onze verblijf het hele eiland af. Het was het zeker waard. De prachtige uitzichten, grote vulkanen, zwarte stranden en eindeloze wolken maakten het een paradijs op Aarde.

Het rijden over de bergen, langs steile bergwanden met gevaar voor steenlawines was het waar, want er waren momenten dat je zo hoog reed dat de wolken een oceaan aan jouw voeten vormden en de zicht overnamen.

De top van het eiland was het ook meer dan waard om twee uur lang een berg op en af, langs de kronkelige wegen, af te leggen. In de nacht konden wij de sterren zo helder zien!

Het was een onbekende plek voor mij, maar is naar mijn mening echt een aanrader voor velen die van roadtrips, stranden, goede sferen en zon houden. La Palma is echt een eiland van bewondering.