Gran Canaria

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Leren klimmen

Gran Canaria,
Spanje


Kinderen bewegen steeds minder, ze spelen minder buiten. Meer en meer tijd wordt doorgebracht achter de telefoon, tablet of computer. Ongeveer een derde van de kinderen op een basisschool scoren een onvoldoende op motorische vaardigheden. Ze hebben moeite met stuiteren met een bal, hinkelen of klimmen. Daarnaast worden ouders steeds voorzichtiger. Vroeger konden kinderen lekker klimmen en ravotten, nu zijn ouders snel bang dat ze zich verwonden. Kinderen leren ook later fietsen, omdat ouders bang zijn dat hen iets overkomt in het verkeer.

Mede door deze tendens hebben wij altijd gezorgd dat onze kinderen van kleins af aan de mogelijkheid kregen om te klauteren en te klimmen en op avontuur te gaan in de natuur. Onze eigen ervaringen met wand- en bergbeklimmen komt daarbij natuurlijk ook van pas. Ons jaar in Gran Canaria gaf onze kinderen de uitgelezen kans om het goed onder de knie te krijgen. Het ruige landschap, bestaande uit bergen die de uitlopers van het vulkaaneiland vormen, is daar perfect voor.

Zo stopten we een keer tijdens een rondrit over het eiland ook bij een parkeerplaats aan de westkust. Onder onze begeleiding van hun vader mochten ze voor een eerste keer een kleine wand en bergtop beklimmen voor een mooi uitzicht. Het licht van de zon zorgt voor een mooi silhouet.