Fuerteventura

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Fuerteventura image

Fuerteventura

Fuerteventura
Spanje
Waterspuit

Fuerteventura. A different point of view: de reisleider

Terug van weggeweest! Ik ben 'gestopt' met Reisreporter wegens tijd gebrek, maar ondertussen heb ik veeeel meer vrije tijd! Niet doorvertellen hoor, dat is geheim!

Ik arriveer in Fuerteventura. Het regent. Ik word wakker. Het regent. Over enkele dagen zal het beter worden, denk ik. inmiddels, bijna vijf weken verder, is het droog met een blauwe lucht. Fuerteventura, het eiland van de eeuwige zon. Moeder natuur weet blijkbaar niet wat eeuwig betekent. Of het internet weet het niet. Storm, regen, ze zijn het niet gewend. Geen afvoerputten langs de wegen, gevolg: de hele straten staan blank. Waterdichte huizen? Hebben ze misschien wel nooit getest: huizen staan zijn volgelopen. Bovendien is de grond zo droog, dat het amper vocht opneemt en het water geen kant op kan.

Nu zit ik op mijn werk, zo druk heb ik het. Eigenlijk speel ik vals: ik ben een reisleider, beter bekend als hostess. Ik ben zo'n vervelend meisje die hard haar best doet om die belachelijk dure excursies aan gasten te verkopen, terwijl ze beter een auto kunnen huren en er zelf op uitgaan. Maar dat vertel ik er niet bij. don't get me wrong, ik heb niets tegen de excursies hoor, ik kan me alleen voorstellen dat wanneer jij, als gast, informatie wilt over het eiland en dat meisje aan de andere kant van de balie gelijk de eilandtour probeert te verkopen, dat vrij vervelend kan zijn. Diverse excursies heb ik al gedaan and well, I was impressed. Bij sommige dan. Die bieden wél waar de toerist naar zoekt. + ik hoef niet voor de excursies te betalen (voordeeltje)!

Men bereidt zich al voor op kerst: er komen kerstbomen tevoorschijn en de kerstcd's worden onder het stof vandaan gehaald. Naar mijn mening is iedereen hier 'insane', hartje zomer en er worden kerstbomen opgezet?! Onee, het is alweer december, 20 graden en een strak blauwe lucht. Het is duidelijk dat ik uit een kikkerlandje als Nederland kom en dit dus duidelijk niet gewend ben.

Vind ik mijn werk leuk? Zeker! Dit is mijn manier om te reizen en een deel van de wereld te zien. En om af-en-toe eens foto's te maken uiteraard! :)