Spanje

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Spanje image

Rondreis Noord Spanje

Spanje
Europa
Geertiene

Rondreis Noord Spanje

Als reislustige type heb ik al veel mooie landen van de wereld mogen aanschouwen.  Denk je aan Spanje dan denk je aan de Costas ten oosten en zuiden van Spanje. Dit jaar wilde ik graag een ander deel van Spanje ontdekken en dat is gelukt! 

Noord Spanje met zijn groene heuvels en schilderachtige dorpjes. Ik ben verliefd op deze regio!

De reis begon in San Sebastian, een mondaine badplaats waar je overal heerlijke pinxto kon eten. We hadden een kleinschalige appartement geboekt zodat de kids ook hun eigen plekje hadden. Alles is goed te doen op loopafstand.  Je kunt heerlijk ronddwalen in de kleine straatjes of een lange strandwandeling maken. Het bezoek aan een typisch cider restaurant Lizeaga was heerlijk!

Een uitstapje naar het oude vissersdorpje Hondararibba is de moeite waard!

Helaas 1 dag wat slechter weer maar een bezoekje aan het aquarium in San Sebastian maakte veel goed.

Onze reis vervolgd naar Bilbao voor een stop bij het Guggenheim museum. Bizarre kunst voorwerpen, je moet er van houden hebben we geconcludeerd.

Van Bilbao naar Santillana de Mar, een oud stadje met veel historie. Onderweg nog gestopt in Zarautz, surfers paradise! 

In Santillana ook weer geslapen in een klein lokaal appartementje. Het dorpje is een openlucht museum. Vanuit dit dorpje een dagje naar Playa Oyambre. Wat een uitgestrekt, rustig mooi strand met kraakhelder water. 1 typisch spaans restaurantje op het strand en verder niks. Heerlijk!

De volgende dag naar Picos de Europa naar Fuente De. De kabelbaan die je in 4 min naar 1800 meter brengt. Het sneeuwballengevecht met 28 graden met de kids was een aangename verkoeling. De wandeling is goed te doen met de kids.

Na 4 dagen doorgereden via de kustroute naar Santiago de compestela. Wat heeft Spanje mooie diverse landschappen en hoe dichter we bij Santiago komen hoe meer wandelaars we tegen komen. Een pelgrimsstad wat je alleen maar kunt voelen en moeilijk kunt omschrijven. Een stad waar mensen moe maar met een grote glimlach rondlopen.

Je hoort overal gezang en ziet veel jeugd en grote groepen wandelaars elkaar in de armen vallen. Een heel mooi schouwspel. 

Onze trip gaat verder naar Las Medulas, de oude goudmijn wat lijkt op de Grand Canyon. Een wandeling door het gebied laat mooie flora en fauna zien. De kids vermaken zich prima met stokken,  vlinders die om je heen vliegen en alle kastanjebomen die in het dal neergezet zijn. Grote mysterische holle bomen om in te klimmen en klauteren. De mirador van Las Medulas is de kers op de taart! Hier verblijven we 1 nachtje op deze bijzondere plek.

De reis gaat verder richting de binnenlanden van de regio Caceres. Het wordt warmer, droger en dor. Gelukkig weten wij Cases del Monte te bereiken. Een natuurlijk zwembad van bergwater. Heerlijk!

In Plasencia verblijven we meerdere dagen om vanuit daar weer terug te keren naar Nedeland.  Ik ben onder de indruk van de schoonheid, rust, heuvels, weinig toerisme en puurheid van Noord Spanje! Wat een mooi gebied om zeker nog eens terug te komen

Foto's

Playa Oyambra, rustig strand met Engelse huisjes
Playa Oyambra, rustig strand met Engelse huisjes
Geertiene
Guggenheim bizar!
Guggenheim bizar!
Geertiene
Kabelbaan van Fuente De, Picos de Europa
Kabelbaan van Fuente De, Picos de Europa
Geertiene
Zonsondergang bij Santiago de compestela
Zonsondergang bij Santiago de compestela
Geertiene
Las Medulas fantastisch!!
Las Medulas fantastisch!!
Geertiene