Bilbao

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Guggenheim Bilbao

Bilbao,
Spanje


Als je in Bilbao bent is een bezoek aan het Guggenheim museum een absolute must, voorzowel jong als oud. Alleen aan de buitenkant is het gebouw al indrukwekkend om te zien. Het is bijna helemaal van titanium en schittert in het zonlicht. Het heeft vreemde vormen, je kunt ernaar blijven kijken. En overdag verschijnt er ieder uur stoom rond het museum boven het water, indrukwekkend om te zien.
Ook zijn er rond het gebouw een aantal prachtige kunstwerken te zien, zoals de Puppy en de enorme spin. Maar ook van binnen is het museum prachtig om te zien, echt een aanrader!

Het gebouw is ontworpen door de Noord-Amerikaanse architect Frank Gehry en heeft een tentoonstellingsoppervlakte van 11.000 vierkante meter.[2] Het gebouw is grotendeels bedekt met schubvormige titaniumplaten die ervoor moeten zorgen dat het gebouw honderd jaar kan schitteren. De vele glazen wanden zijn geconstrueerd om de vele kunstwerken te beschermen tegen warmte en beschadiging door zonlicht. Dit alles maakt dit gebouw tot een van de grootste kunstwerken van de hedendaagse architectuur. (bron Wiki)