Barcelona

Inline Skaten in Barcelona

Barcelona heeft een prima werkend bus en metrosysteem maar het is natuurlijk ook erg makkelijk te bekijken op inline skates. Afhankelijk van je skate ervaring zijn er verschillende routes te bedenken. Neem een rugzakje mee met schoenen, een kaart van Barcelona en drinken mee en begin je tocht. Eten koop je onderweg wel. Langs de kust van Barcelona liggen allemaal mooie fietspaden en zijn er eventueel leuke hellingen om op en af te skaten. De stad zelf heeft voldoende brede stoepen en is goed te doen op skates. Ik ben er niet in het hoogseizoen geweest maar in het voorjaar en het najaar is de Ramblas goed te rollen.

Een mooie route is als volgt. Begin je tocht bij het grote beeld van Napoleon onderaan de Ramblas. Rol langs het Aquarium richting Barcelonetta en volg vanaf daar het strand tot je een groot hotel ziet met allemaal scheve roosters. Ga hier links langs (Carrer de la selve del mar) en kom langs een mooie oude watertoren. Rij door tot de Avinguda Diagonal. Dit is een brede weg die schuin door barcelona loopt. In het midden is een voetpad waar je heerlijk kan skaten. Vanaf hier wordt het wel een aardige klim. Rol door tot de Agbar Toren, die is niet te missen. Daaronder is een hele grote verhoogde rotonde en als je geluk hebt is de rommelmarkt ook open. Rol daarna de "Gran Via Corts Catalanes" in richting de stieren arena. Na de Arena rechtsaf richting de Sagrada Famillia. Neem hier even pauze.

Rol na de pauze een beetje om de Sagrada heen om mooie foto's te maken uit verschillende hoeken. Als je daar genoeg van hebt kun je via de Carrer de Mallorca terug richting Avinguda Diagonal. Volg deze tot er midden op de weg staat een Naald staat. Kijk hier om naar een mooi gebouw van Gaudi en ga vervolgens linksaf, naar beneden de Passeig de Gràcia in. Je komt dan bij de beroemde fontijnen en vanaf daar kun je via de Ramblas weer terug naar het beginpunt. Deze tocht is ongeveer 16 kilometer en het beste te doen in de ochtend.
0
0

Info over deze tip

Reisreporter
Aantal keer bekeken
88
Geplaatst op
08 Jan 2012
Land
Bestemming
Categorie
Vervoer
Laat kaart zien
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.