Barcelona

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Barcelona image

Barcelona

Barcelona
Spanje
Irislusse

5 Overschatte bezienswaardigheden Barcelona

1 - UITZICHT OVER BARCELONA VANAF TIBIDABO EN MONTJUIC
De kabelbanen van Tibidabo en Montjuic worden vaak gezien als dé plekken om naar toe te gaan als het gaat om het beste uitzicht over Barcelona. Echter, geen van deze bezienswaardigheden geven je een echt adembenemende ervaring, noch bieden ze je de mogelijkheid uitzonderlijke vakantiefoto´s te nemen waarvan je later nog een keer kunt genieten.

WAAR VIND JE DAN WEL HET BESTE UITZICHT IN BARCELONA?
Als je eenmaal bent aangekomen in je vakantie appartement Barcelona, is de vraag wat ga je als eerste doen? Voor het beste 360 graden uitzicht over Barcelona, kun je beter naar de wat meer afgelegen plek van de Carmel Bunkers gaan. De bunkers hebben een opmerkelijke geschiedenis vanwege het belang tijdens de burgeroorlog, en bieden een adembenemend uitzicht. Een bezoek is dan ook een geweldige beleving. Bill Sinclair van het blog Spotted by Locals is van mening dat het "de beste plek is voor het allermooiste uitzicht" , en wij zijn het daar volledig mee eens! Neem zelf wat te eten en drinken mee en geniet zo van de zonsondergang en een fantastisch uitzicht over het prachtige Barcelona.

2 - EEN DAGJE AAN ZEE IN BARCELONETA
Ieder jaar weer bezoeken vele mensen Barcelona om te genieten van de Spaanse zon aan een van de vele stranden. Maar als gevolg van deze massastroom toeristen zijn de stranden bij het centrum van de stad overvol en houden de echte zonaanbidders er een matige ervaring aan over.

ONTSNAPPEN AAN DE MASSA'S?
Kies voor iets anders en bezoek een strand van Barcelona dat nog niet bekend is bij het overgrote deel van de toeristen, en waar je al die drukte even kunt achterlaten en heerlijk van de zon kan genieten. Er zijn zoveel mooie stranden waar je naar toe kunt gaan rond Barcelona. Onze Waytostay tip is het strand van Garraf te bezoeken. Het is er aanzienlijk rustiger en weg van de toeristische trekpleisters. Hoewel het strand niet in het midden van Barcelona ligt, is het met de trein maar 15 minuten naar het zuiden reizen. De moeite waard als je een dagje aan zee in alle rust wilt doorbrengen.

3 - SANGRIA?
Dit is het typische drankje dat bezoekers in hun hoofd hebben zodra ze in de stad aankomen, en wat dan ook besteld wordt als men eventjes een "drankje" wil doen na geslenterd te hebben op de bekende "La Rambla". Echter als je niet de toerist wilt uithangen en opzoek bent naar een meer authentieke ervaring, dan is dit niet het drankje dat je moet drinken, noch de plek waar je het drinkt.

SLUIT AAN BIJ DE LOKALE BEVOLKING...
Drink Vermouth bij het eten van wat tapas in plaats van sangría om het echte Barcelona te beleven. Er zijn genoeg kleine bodegas en barretjes te vinden in het charmante centrum van Barcelona waar je de middag kunt doorbrengen. Ben Holbrook van het blog Driftwood Journals raadt Bar Bormuth in Borne aan, als "de perfecte plek om een Vermouth te drinken, voorbijgaande mensen te bekijken en wat heerlijke tapas te eten." Of je nu simpelweg een lokale Vermouth wilt proeven of je wilt storten op overheerlijke tapas, de opties zijn eindeloos en het resultaat is altijd uitzonderlijk. Zoals deze plek, zijn er vele in de stad. Zoekt en gij zult vinden!

4 - OPZOEK NAAR GAUDÍ
Geen bezoek naar Barcelona is compleet zonder een paar van Gaudí’s meesterwerken te hebben bezocht. Het vervelende is alleen dat de meesten van deze toeristische attracties zo populair zijn geworden dat het er te druk is en de entree te duur is, zoals voor de gebouwen Casa Batlló en La Pedrera.

VERBORGEN ARCHITECTONISCHE JUWEELTJES...
Overal in Barcelona vind je fascinerende creaties van Gaudí waarvan de meeste bekende natuurlijk de Sagrada Familia is. De toer is vrij prijzig, maar je kunt de imposante kerk altijd van de buitenkant bekijken waarbij je overdag en `s avonds compleet verschillende indrukken krijgt. Iedereen spreekt altijd over Gaudí als het over Barcelona gaat, maar waarom zou je niet het werk van Barcelona’s meest over het hoofd geziene architect Lluís Domènech I Montaner bekijken, zoals het Hospital Sant Pau. Ingeborg Koedijk vanBarcelonainfo raadt aan het hospitaal te bezoeken als "een van de grootste voorbeelden van de Art Nouveau beweging". Wij zijn het daarmee eens! Deze man was een leerling van Gaudí, wat je duidelijk kunt terugvinden in de exceptionele werken als het Hospital Sant Pau en wellicht bekender, het Palau de la Música Catalana.

5 - WINKELEN OP DE MEESTE TOERISTISCHE PLEKKEN
Shopaholics bezoeken vaak de winkels op La Rambla en Passeig de Gràcia waar de meest bekende merken zich hebben gehuisvest en waar dan ook de meeste mensen op zoek zijn naar een goede deal. Voor een iets uniekere ervaring gaat men ook vaak naar de Encants markt. Wij vinden echter dat de markt zijn reputatie niet waar maakt. Vandaag de dag is het overgrote deel van het aanbod echt rommel en is het erg moeilijk om dat mooie, unieke koopje te vinden.

CHARMANTER WINKELEN IN BARCELONA...
Als je niet wilt winkelen omringd door toeristen ga dan naar het authentieke Gràcia, de buurt met prachtige kleine straatjes net buiten het centrum. Straatjes zoals Carrer de Bonavista en Carrer del Torrent de l´Olla zorgen ervoor dat je nooit met lege handen thuiskomt. Als je meer van markten houdt, volg dan de locals voor de leukste aankopen. De maandelijkse ambachtelijke markt Palo Alto is een uitzonderlijke vondst en volgens een van onze eigenaren in Barcelona, Nadia Gómez (haar appartement). "…vind je er zeer originele dingen, lekker eten en lekker drinken!” Andere interessante markten zijn de LostandFound Market, de Fantàstic Markt en deFleadonia Markt, die ervoor zorgen dat wat je smaak ook is, je er altijd iets leuks tegenkomt en altijd een onvergetelijk ervaring zal hebben!


https://www.waytostay.com/nl/news/wat-niet-te-doen-in-barcelona/