Barcelona reisblogs

Thema: de toerist. Je aandacht verleggen in Barcelona.

Yves was er (tot 21 aug 2011) Gepost op 10 mrt 1210 reacties

Met zuslief in Barcelona. Het is augustus en dus snikheet én superdruk, maar soms kun je qua planning niet anders. We hebben de stad allebei nog nooit gezien en dus genieten we toch wel. De grandeur van Barcelona laat zich ook bewonderen met mensenmassa’s her en der – wat een verpletterend elegante stad is dit. We slenteren veel rond om de sfeer op te snuiven, proberen leuke eettentjes te ontdekken en natuurlijk vinken we ook wat highlights af.
Zo komen we terecht bij Parc Guëll, het landgoed dat Gaudí in opdracht ontwierp en dat nooit helemaal af kwam doordat de Sagrada Família de aandacht opeiste. Op weg ernaartoe zien we voor het eerst een wezenlijk ander gezicht van de stad: een woonwijk vol smoezelige panden, de eerste aanblik na de metro zelfs ronduit stoffig en armoedig. We zouden ons in een ander werelddeel kunnen wanen, maar de stroom toeristen is een constante en dus lopen we ook hier bijna zij aan zij met andere puffende, zonverbrande mensen – zodat we niet in twijfel hoeven raken over onze bestemming. Het enige dat ons onderscheidt van de kudde is dat wij de moeite nemen de grauwe panden met afgebladderde verf op de foto te zetten. Daarna voegen we weer in in de polonaise die ons linea recta naar de roltrappen brengt – over de route hoeven we in ieder geval niet na te denken, de reisgids kan in de tas. Parc Guëll ligt op een berg en daar kunnen we grotendeels met een roltrap naartoe. Dat houdt wat energie over om af en toe één van de vele strategisch geplaatste souvenirwinkeltjes in te duiken. Samen met de rest uiteraard.
Parc Guëll is zoals de foto’s beloven; mooi fantasierijk, als een surrealistische sprookjeswereld vol golvende vormen en kleurrijke mozaïeken. Het is er echter véél te toeristisch, op het bizarre af. Waar ik ook kijk, ik zie mensen. Mensen en camera’s. Ik kan me niet meer op de pracht en praal van Gaudí concentreren, dus verleg ik mijn aandacht maar.
En zo maak ik foto’s van dringende mensenmassa’s in plaats van de schoonheden waar ze omheen krioelen. Een inventief mens heeft altijd een leuke dag!

Yves Positie 36669 (0 p.) Lid sinds 20-06-2010 Foto's en tips: 255 Blogs: 17 Fans: 4

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Allemaal om de beurt in pose - en de rest kijkt mee of het plaatje mooi wordt.
blogfoto nr. 2
Ik de voorkant, hij de achterkant.
blogfoto nr. 3
En het is heet, dus iedereen in de rij voor het waterkraantje...
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Het land van de leuke mensen
4 17
Gepost op 11 oktober
Indonesië Soerabaja
Bankje
0 8
Gepost op 21 januari
Mexico Merida
Cultuuranalyse in een notendop: de dierentuin!
0 7
Gepost op 12 juni
Indonesië Soerabaja

Reacties bij deze blog

Jan10e

Door: Jan10e • Geplaatst op

Ja, welke stedentrip het ook is, welke toeristische attractie dan ook... een ding weet je zeker: Je bent een van de velen... Maar voor jou op dat moment toch de eerste keer. Als je geen toeristen wil zien, dan moet je thuisblijven! En dat willen we niet! Dus zijn we inventief!

Gerrit-Gaspedaal

Door: Gerrit-Gaspedaal • Geplaatst op

jaja, herkenbaar en leuk verhaal. Die eerste foto heb ik ook... En nog eens na zonsondergang maar dan zonder andere mensen erbij.

TravelGoom

Door: TravelGoom • Geplaatst op

Ik krijg die neiging ook vaak, hoe fouter hoe beter.
Leuk gebracht.

REvanSlooten

Door: REvanSlooten • Geplaatst op

Leuk om te lezen, zo herkenbaar, gek werd ik er af en toe van van al die hordes toeristen, maar ook begrijpelijk want het is ook wel een erg mooie stad!

Door: • Geplaatst op

Hoi Yves,

Leuk je weer s te lezen! En hoe herkenbaar! Het is jou zeker ook niet gelukt de Sagrada binnen te komen?

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.