Barcelona

Thema: de toerist. Je aandacht verleggen in Barcelona.

Yves was hier op 2011-08-20 Gepost op: 2012-03-10 7 reacties.
Met zuslief in Barcelona. Het is augustus en dus snikheet én superdruk, maar soms kun je qua planning niet anders. We hebben de stad allebei nog nooit gezien en dus genieten we toch wel. De grandeur van Barcelona laat zich ook bewonderen met mensenmassa’s her en der – wat een verpletterend elegante stad is dit. We slenteren veel rond om de sfeer op te snuiven, proberen leuke eettentjes te ontdekken en natuurlijk vinken we ook wat highlights af. Zo komen we terecht bij Parc Guëll, het landgoed dat Gaudí in opdracht ontwierp en dat nooit helemaal af kwam doordat de Sagrada Família de aandacht opeiste. Op weg ernaartoe zien we voor het eerst een wezenlijk ander gezicht van de stad: een woonwijk vol smoezelige panden, de eerste aanblik na de metro zelfs ronduit stoffig en armoedig. We zouden ons in een ander werelddeel kunnen wanen, maar de stroom toeristen is een constante en dus lopen we ook hier bijna zij aan zij met andere puffende, zonverbrande mensen – zodat we niet in twijfel hoeven raken over onze bestemming. Het enige dat ons onderscheidt van de kudde is dat wij de moeite nemen de grauwe panden met afgebladderde verf op de foto te zetten. Daarna voegen we weer in in de polonaise die ons linea recta naar de roltrappen brengt – over de route hoeven we in ieder geval niet na te denken, de reisgids kan in de tas. Parc Guëll ligt op een berg en daar kunnen we grotendeels met een roltrap naartoe. Dat houdt wat energie over om af en toe één van de vele strategisch geplaatste souvenirwinkeltjes in te duiken. Samen met de rest uiteraard. Parc Guëll is zoals de foto’s beloven; mooi fantasierijk, als een surrealistische sprookjeswereld vol golvende vormen en kleurrijke mozaïeken. Het is er echter véél te toeristisch, op het bizarre af. Waar ik ook kijk, ik zie mensen. Mensen en camera’s. Ik kan me niet meer op de pracht en praal van Gaudí concentreren, dus verleg ik mijn aandacht maar. En zo maak ik foto’s van dringende mensenmassa’s in plaats van de schoonheden waar ze omheen krioelen. Een inventief mens heeft altijd een leuke dag!
0
7

Foto's bij dit blog

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Allemaal om de beurt in pose - en de rest kijkt mee of het plaatje mooi wordt.
Ik de voorkant, hij de achterkant.
En het is heet, dus iedereen in de rij voor het waterkraantje...
Alle blogs van Yves
 

7 reactie(s) bij "Thema: de toerist. Je aandacht verleggen in Barcelona."

 • profile image comment

  Ja, welke stedentrip het ook is, welke toeristische attractie dan ook... een ding weet je zeker: Je bent een van de velen... Maar voor jou op dat moment toch de eerste keer. Als je geen toeristen wil zien, dan moet je thuisblijven! En dat willen we niet! Dus zijn we inventief!

  Door Jan10e • geplaatst op 2012-04-05 18:58:50
 • profile image comment

  jaja, herkenbaar en leuk verhaal. Die eerste foto heb ik ook... En nog eens na zonsondergang maar dan zonder andere mensen erbij.

  Door Gerrit-Gaspedaal • geplaatst op 2012-03-19 20:52:33
 • profile image comment

  Heel leuk beschreven en de ultieme toeristenfoto's zijn super!

  Door corriedewinter • geplaatst op 2012-03-11 10:22:43
 • profile image comment

  Ja, het leest weer als een tierelier, het is zo lekker herkenbaar en je foto's maken de cirkel helemaal rond. Ik vind 'm zeer geslaagd en de eerste foto is magistraal.

  Door doppie • geplaatst op 2012-03-10 16:52:09
 • profile image comment

  Mooie afsluiter van je blog. Geweldig dat je van de nood een deugd maakt. En toepasselijke foto's genoeg voor het maandthema.

  Door Giraffe • geplaatst op 2012-03-10 16:51:35
 • profile image comment

  Tsja, Barcelona = toeristen! Met name in augustus, want dan zijn alle Spanjaarden al lang en breed zelf gevlucht voor de hitte :-) Maar goed, nu heb je een hele goede reden om nog eens terug te gaan en dan wel alle mooie dingen te bewonderen, want deze foto's.... ai ai ai, zo fout ;-)

  Door EvanderHel • geplaatst op 2012-03-10 15:34:33
 • profile image comment

  haha leuk verhaal enne de laatste zin spreekt me erg aan...

  Door jeannette • geplaatst op 2012-03-10 14:05:28

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.