Barcelona

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Barcelona image

Barcelona

Barcelona
Spanje
Daisypanis

Citytrip Barcelona & Valencia: deel 2

Na wikken en wegen zetten we de wekker. De vetrekken naar het zuiden en wel naar Valencia. De trein reis duurt zo'n 3,5 uur maar dat mag de pret niet drukken. In de middag komen we aan en nemen vrijwel direct de bus naar het strand. Hier zoeken we het goedkoopste hotel uit en droppen onze spullen. Bikini aan, badhanddoek mee en zonnebrandcreme in de tas. De hele dag brengen we zonnend door. De avond gaan we naar een groot Shopping Mall, ergens in de middle of know where blijkt later.

De volgende dag staat in het teken van een Aquapark in de omgeving van Valencia. We gaan naar de stad en besluiten nog even de website te checken. Het is helaas nog gesloten dus zoeken via Google verder naar een ander park in de omgeving. Benidorm is de beste optie, echter hier gaat geen trein heen. Met de bus wordt het een lange trip dus we laten het idee varen. Even langs de Starbucks om te genieten van een Frappucino caramel met heel veel slagroom en een witte chocolade muffin. Als we uitgegeten zijn nemen we de bus terug naar het strand. In middag wordt de wind erg hard en nemen we plaats op een terras in de zon. Met wat tapas en een goede fles rose komen wij makkelijk de tijd door. In een plaatselijke supermarkt kopen we een zak ijsklontjes en een fles Bailey's. Op onze kamer genieten we van onze vakantie en kletsen we gezellig. Na tienen gaan we een hapje eten en vervolgens drinken we cocktails en meerdere mixtjes in een strandtent.



De terugreis verloopt zeer soepel, maar ditmaal rijdt de trein een andere (meer toeristisch) route. We komen langs Cambille, Salou en diverse andere bekende badplaatsen. Het uitzicht is mooi, maar slapen heeft meer mijn vookeur. De middag in Barcelona wordt voltooid met een ijsje eten bij Haägen-Dazs, iets dat we altijd moeten doen als we samen in een stad zijn. Het laatste toeristisch plekje staat op het programma, Parc de Montjuíc, Estadi Olímpic en Palau Nacional. Gelegen op een 210 meter hoge berg die een natuurlijke scheiding vormt tussen de stad en het ten zuiden gelegen industriegebied Zona Franca. In het fort heb je een geweldig uitzicht over de stad. Het olympisch stadion, gebouwt voor de olypische spelen van 1992 is indrukwekkend te noemen. Voor het Palau Nacional in de bekende Font Mágica, een fontein die zeer in trek is bij toeristen. Het klank- en lichtspel met het opspuitende water is zeer bijzonder.

De avond brengen we dan ook door bij de fontein, dit om mijn verblijf af te sluiten.