Barcelona

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Barcelona image

Barcelona

Barcelona
Spanje
Daisypanis

Citytrip Barcelona & Valencia: deel 1

Vijf vrije dagen op mijn rooster vraagt om een kleine vakantie tussendoor. Vooral als dan ook nog een van je beste vriendinnen in Barcelona vertoefd. Als dan ook nog een zesde dag wordt toegevoegd aan mijn vrije dagen, verleng in gewoon mijn ticket voor één dagje. En als het weer wat minder is, neem je gewoon de trein naar het zuiden, in ons geval; Valencia!


-o0o-


Deze keer geen uitgebreid verslag van dag tot dag. Gewoon in het algemeen wat ik gezien heb, en vooral gedaan heb!



Gevlogen met de concurrent meld ik mij woensdagochtend om 08.00 uur op de luchthaven Barcelona. Met de trein en metro vinden wij onze weg naar mijn tijdelijk onderkomen, een studentenhuis midden in het centrum van Barcelona. Inclusief een echt Spaans bed incl. de ijzeren veren in je rug.



Lunchen is onze eerste prioriteit. Dit bij een hip tentje, Nakupenda, waar ze vooral bekend staan om de Smoothies. Een overheerlijke ciabatta met geitenkaas volgt later. De rest van de dag genoten van de zon op het strand van Barcelona, Platja de Sant Miquel. Mijn eerste laag bruin zit erop geplakt. Als echte toerist heb ik het begin van de dag doorgebracht op een handdoekje in het zand. Toen mij dit zeer ging vervelen, want ik hou nogal van wat luxe, koos ik voor een bedje. Als er wolken verschijnen, pak ik mijn boek erbij en lees een aantal hoofdstukken totdat de zon weer blij tevoorschijn komt. Heerlijk zo'n dagje! Als ik terug loop, alleen want mijn vriendinnetje is van 16.00 uur tot 20.00 uur naar Spaans les, wandel ik langs de oude haven over de boulevard richting de Ramblas. Even ervoor neem ik een zijstraatje en wandel naar mijn "hotel". Alleen neem ik 's avonds de metro bij Jaume I richting Girona. De avond brengen we samen met allemaal internationale studenten door in een kroegje. Even snel steken we straat over en eten we Tapas in een lokaal tentje.



Uitslapen is deze dag een must. Maar erna moet er een fiets gehuurd worden en gaan we de stad bezichtigen. Met een oranje fiets vertegenwoordigen we alvast het Nederlands Elftal tijdens het aankomende EK. We beginnen onze fietstocht in de haven waar een monument staat van Columbus die wijst naar Italie, zijn geboorteland. We gaan verder de Ramblas op en komen langs een bekende voedselmarkt, La Boqueria, het is de grootste overdekte voedselmarkt van de stad. Hier doet de lokale bevolking en ook de restaurants hun inkopen. Vooraan zie je alleen maar fruitkraampjes. De gekleurde bekertjes met verse fruitsappen sieren de markt en trekken de de toeristen. Voor €1,00 koop je een beker fruitsap, uiteenlopend van aardbeiensap, frambozensap, cocossap en diverse gemengde fruitshakes. Ik kon gewoon niet kiezen dus nam er twee... Opnieuw de fiets op en we belanden bij één van Gaudí's bekendste bouwwerken, de Sagrada Família. Gaudí heeft aan deze kathedraal vanaf zijn 31ste levensjaar gewerkt, maar nog steeds is het niet af. Het wordt niet gefinancieerd door de overheid, dus de bouw wordt betaald van het geld dat toeristen betalen om het te bezichtigen. Gepland is dat de bouw nog enkele jaren zal voorduren. Hoe deze kathedraal eruit ziet vindt ik heel moeilijk te omschrijven. Ik hoop dat de foto's voorzich spreken. Het is trouwens mogelijk om naar boven te gaan in de torens, maar we hebben ervoor gekozen om dit niet te doen. Dit omdat het niet af is. Verder hebben we nog een fontein bezocht die nagebouwd is van de orginele in Italie. De rest van de middag hebben we doorgebracht in een internetcafe opzoek naar een Aquapark in de omgeving voor het weekend, echter als we de weersvoorspelling bekijken is deze niet zo mooi als we gehoopt hadden. Aan het einde van de middag loop ik door de regen richting de haven waar een winkelcentrum gevestigd is. Op mijn gemak eet ik een ijsje bij Ben&Jerry's en wandel terug. Mijn middagdutje doet we wonderen en de avond wordt afgesloten met sushi eten bij Kirin. Een Japans restaurant waar je voor €13,90 onbeperkt sushi en diverse japanse gerechten kan eten.