Deze geheime feature van Airbnb kende je nog niet image
Lkoedam

Deze geheime feature van Airbnb kende je nog niet

Kun je geen goedkoop hotel vinden? Dan boek je toch gewoon een appartementje via Airbnb! De verhuursite is inmiddels niet meer weg te denken tijdens het boeken van een (steden)tripje. Wat veel mensen echter niet weten, is dat je er méér mee kunt dan alleen een overnachting regelen.



Wist je dat je ook met je Airbnb-host op stap kunt? (Foto: Reisreporter Travelireentje)



Waarom zouden Airbnb-hosts (woningverhuurders) alleen hun privéwoning aan kunnen bieden en niet ook andere activiteiten, moeten ze op het hoofdkantoor hebben gedacht. Daarom werden de ‘Social Impact Experiences’ in het leven geroepen. Een Social Impact Experience is een activiteit die wordt georganiseerd door de lokale Airbnb-host. Denk bijvoorbeeld aan een fietstocht door de stad of een kookworkshop met lokale ingrediënten. Hoe leuk?! Het boeken van een activiteit hoeft overigens niet per se gecombineerd te worden met een overnachting. Maar het kán wel. Het idee achter de Experiences is dat je als toerist op een originele manier een positieve invloed uitoefent op je omgeving.



Zo doe je het



Een Experience boeken is zo geregeld: typ je bestemming in in de zoekbalk en druk vervolgens op het tabje ‘Ervaringen’. Als voorbeeld nemen we Barcelona. Eigenlijk is er te veel om uit te kiezen, maar hier onze favorietjes:




  • Woon een kleinschalig woonkamer- of dakconcert bij, vanaf € 20 p.p.

  • Laat je twee uurtjes rondrijden in de zijspan van een motor, vanaf € 53 p.p.

  • Zeil in drie uurtjes langs de stadskust, vanaf € 79 p.p.

  • Maak en proef paella in een verborgen binnenhofje, vanaf € 54 p.p.