Spanje Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Fusie Iberia en BA

Gepubliceerd: 13 nov 2009
0

De op twee na grootste luchtvaartmaatschappij in Europa is geboren. British Airways en het Spaanse Iberia gaan fuseren en komen daarmee een stapje dichter in de buurt van de grotere maatschappijen Air France-KLM en Lufthansa.

De fusie wordt verwacht zijn vormen te krijgen begin 2010, waarbij British Airways 55% en Iberia 45% van de nieuwe ontstane maatschappij in handen krijgt. Aan het einde van 2010 moeten de veranderingen helemaal zijn doorgevoerd.

Marktomstandigheden

Begin dit jaar wilden de twee al samengaan, maar door de toenmalige marktomstandigheden is dit plan niet doorgegaan. De marktwaarde was toen namelijk voor het eerst sinds de onderhandelingen hoger dan die van British Airways.


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Spanje artikelen
Reisnieuws
Hoe veilig is reizen naar Barcelona op dit moment?

10 okt 2017, Het is onrustig in Barcelona en de autonome regio Catalonië. De Catalaanse premier wil er de onafhankelijkheid uitroepen, maar de Catalanen zijn hierover verdeeld. Is het op dit moment wel verstandig om erheen te reizen? Dit is de stand van zaken.

0
Handige Tips
Deze geheime feature van Airbnb kende je nog niet

02 okt 2017, Kun je geen goedkoop hotel vinden? Dan boek je toch gewoon een appartementje via Airbnb! De verhuursite is inmiddels niet meer weg te denken tijdens het boeken van een (steden)tripje. Wat veel mensen echter niet weten, is dat je er méér mee kunt...

0
Video
Columbus-clip: mee met ons team in Spaans Baskenland

29 sep 2017, ‘Ik heb Pin y Pon aan de lijn!’ horen ze de gastvrouw van het restaurant roepen tegen een collega als ze de reservering van Columbus-reporters Tim Bilman en Tom Aussems aanneemt. Wat blijkt: Pin y Pon zijn de Jip en Janneke van Spanje … Het ...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.