Killerkwal aan Spaanse Costa image
Happynessie

Killerkwal aan Spaanse Costa

Heb jij je vakantie naar Spanje al geboekt? Let dan goed op! De meest gevaarlijke kwal ter wereld, het Portugese oorlogsschip, terroriseert momenteel de populaire badplaatsen in het zuiden van Spanje.

Er werden ongeveer 500 exemplaren gevonden van dit zogenaamde Portugese Oorlogsschip. Deze kwallen hebben tentakels die wel 30 meter lang kunnen worden en die pijnlijke verwondingen en ontstekingen kunnen veroorzaken. Zieke of zwakke mensen kunnen last krijgen van ademhalingsproblemen of in het ergste geval zelfs een hartstilstand krijgen als zij gestoken worden.

Ver weg maar zo dichtbij

Volgens Spaanse autoriteiten is de angst voor deze beesten niet nodig. Deze dieren bevinden zich 700 meter van de kust vandaan. De wind drijft ze ook verder af, maar het is nog onduidelijk welke richting waar zij opgaan.

Wat betekent dit?

Het is voor het eerst sinds tien jaar dat het dier gezien is in de Middellandse Zee. Sommige mensen zien de terugkomst van het Portugees oorlogsschip in de Middellandse Zee als een teken van het opwarmen van het zeewater. Het dier leeft normaal gesproken in warme odeanen. Er kunnen echter geen conclusies getrokken worden, omdat er te weinig bekend is over het Portugese Oorlogsschip.