Andalusie

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Caminito del Rey

Andalusie,
Spanje


Deze foto is gemaakt in El Chorro, een dorpje in het natuurgebied Desfiladero de los Gaitanes, in de provincie Málaga. Het is een prachtig landschap met gelaagde kalkrotsen, kale puntige bergtoppen en waterreservoirs en vanwege de honderden meters steile rotswanden een geliefd gebied voor bergbeklimmers.

Rechts op deze foto zie je een stukje van de beroemde "Caminito del Rey", één van de gevaarlijkste wandelpaden ter wereld, dat 3 kilometer lang is, ongeveer een meter breed, (zonder leuningen!) en zich circa 100 meter boven de naastgelegen rivier bevindt. Het pad werd aan het begin van de twintigste eeuw aangebracht voor de aanvoer van materiaal voor de bouw van een stuwdam, later werd het een wandelpad van Alora naar Campillos door de El Chorro kloof.
Het pad is al lang geleden gesloten vanwege de vele dodelijk ongelukken die hier hebben plaatsgevonden. Er zijn nog "gevaarlijke gekken" die ondanks alle waarschuwingen het pad betreden, en de filmpjes die je daarvan kunt vinden op YouTube zijn (bij mij in ieder geval) angstzweet-opwekkend.....