Andalusie reisblogs

Bergen

iwjhsantegoeds was er(tot 15 feb 2010) Gepost op 09 feb 100 reacties

Toen ik vanochtend wakker werd voelde ik me een stuk beter. De nacht was wel niet super verlopen want een mug op de slaapkamer is erg vervelend. We hebben lekker ontbeten in het hotel (want op zondag is het moeilijk om iets anders te zoeken dat open is) en toen de stad in.
Via allerlei kleine straatjes en pleintjes kwamen we aan bij de haven. Het weer was super: de zon scheen en het werd lekker warm. Vervolgens de kathedraal bezocht (terwijl de zondagsmis bezig was). Deze kathedraal wordt de Manquita genoemd, omdat een van de twee torens nooit is afgebouwd. Vervolgens zijn we naar Alcazaba gelopen. Dit is een Moorse vesting en is zowel een burcht als een paleis. Je kunt er leuk rondlopen want er zijn mooi aangelegde patio’s en verschillende torens waarvan je een mooi uitzicht over de stad hebt. De Alcazaba staat in verbinding met Castillo de Gibralfaro. Om dit kasteel te kunnen bereiken, moet je een steile klim naar boven maken (dus dat was erg warm met een koltrui aan en 20C), maar het uitzicht maakt de klim wel waard. In het kasteel kun je bovenop de muren lopen, net zoals de wachters vroeger hun ronde liepen.
We hadden honger gekregen van de klim en de wandeling dus toen hebben we een leuk terrasje opgezocht bij het Picassomuseum (Picasso is in Málaga geboren). Daar paella en een omelet gegeten en vervolgens de auto opgezocht.
De route voerde ons vandaag naar de bergen, las Alpujarras (de zuidflank van de Sierra Nevada). Het eerste gedeelte was nog snelweg langs de kust (met badplaatsen Nerja en Almuñécar), maar het laatste gedeelte was een bochtige weg de bergen in. De gemiddelde snelheid die je kunt behalen is 40 km/u, dus dat was een uur lang bochten rijden. We reden door witte dorpjes en af en toe stopten we om het uitzicht te bekijken, maar de Alpen vinden we toch mooier.
Ons eindpunt was een hotel vlakbij Treveléz. Dit dorp claimt het hoogst gelegen dorp van Spanje te zijn en de jamón serrano (lekkere ham!) komt hier vandaan. Hij wordt hier gedroogd, dus je ziet hier ook allerlei hammen drogen in winkels. In het hotel hebben we nog even gezwommen (al was het water niet heel erg warm) en we hebben gegeten in een lokale mesón in Treveléz. Je betaalde er maar € 1 voor een goed gevuld glas rode wijn!

iwjhsantegoeds Positie 22838 (0 p.) Lid sinds 03-10-2008 Foto's en tips: 110 Blogs: 25 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Gibralfaro
blogfoto nr. 2
Kathedraal
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Marbella
3 0
Gepost op 17 februari
Spanje Andalusie
Ronda
4 0
Gepost op 17 februari
Spanje Andalusie
Jerez de la Frontera
2 0
Gepost op 17 februari
Spanje Andalusie

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.