Andalusie

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Architectuur of niet?

Andalusie,
Spanje


De zonsopkomst in het NP park El Torcal is betoverend zeker met mist, maar ik erger me een beetje aan de zendmasten. Toch misstaat het niet op deze foto. En wie weet valt het onder architectuur in tijden van de corona.

Reizen in deze tijd van Corona is erg bijzonder. In Spanje zijn we bijna geen toeristen tegengekomen alleen Spanjaarden die in eigen land vakantie vierden. Ook in El Torcal was de invloed van Corona merkbaar. Wij waren de enige toeristen met een camper die ook bleven overnachten.

Torcal de Antequera is een natuurreservaat in de gemeente Antequera in de Spaanse autonome gemeenschap Andalusië. Het ligt vlak bij de A-45. Het park bestaat sinds 1929 en heeft een grootte van 1171 hectare. Het is vooral bekend vanwege rotsen uit de karstperiode die door erosie in opvallende vormen gemodelleerd zijn.Het park ligt dicht bij de plaats Villanueva de la Concepción en is van daaruit over een geasfalteerde weg te bereiken. Er zijn drie wandelroutes, met lengtes van 1,5 km, 2,5 km en 4,5 km. Op het parkeerterrein bij het infocentrum mag je met de camper overnachten.