Andalusie

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Purper

Andalusie,
Spanje


De magie bij zonsopkomst is hoog in El Torcal, dat is een heel bijzonder natuurreservaat, met hoog oprijzende rotsen. Voor mensen met een camper is het mogelijk om op het parkeerterrein bij het bezoekerscentrum zonder kosten te overnachten. Vooral mensen die willen genieten van een schitterende zonsopkomst maken hier gebruik van. Je kunt in het NP hele mooie wandelingen maken, er zijn veel vogels en vlinders en ook steenbokken laten zich zien. Het ligt op een paar uurtjes rijden van de Spaanse kust.

Het is er normaal gesproken in de zomer best druk, maar tijdens de Corona mijden toeristen Spanje en ben ik alleen Spanjaarden tegengekomen.

Torcal de Antequera is een natuurreservaat in de gemeente Antequera in de Spaanse autonome gemeenschap Andalusië. Het ligt vlak bij de A-45. Het park bestaat sinds 1929 en heeft een grootte van 1171 hectare. Het is vooral bekend vanwege rotsen uit de karstperiode die door erosie in opvallende vormen gemodelleerd zijn. Het park ligt dicht bij de plaats Villanueva de la Concepción en is van daaruit over een geasfalteerde weg te bereiken. Er zijn drie wandelroutes, met lengtes van 1,5 km, 2,5 km en 4,5 km. (Wikipedia)