Andalusie

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bijzonder gebied.

Andalusie,
Spanje


El Torcal is een heel bijzonder natuurreservaat, met hoog oprijzende rotsen. Vooral bij zonsopkomst is goed te zien hoe bijzonder. De eenzame boom hoog op de rotsen springt er nog meer uit dan overdag. Het is een aanrader voor mensen die houden van wandelen en er zijn steenbokken en heel veel vlinders. Het ligt op een paar uurtjes rijden van de Spaanse kust.

Het is er normaal gesproken in de zomer best druk, maar tijdens de Corona mijden toeristen Spanje en ben ik alleen Spanjaarden tegengekomen.

Torcal de Antequera is een natuurreservaat in de gemeente Antequera in de Spaanse autonome gemeenschap Andalusië. Het ligt vlak bij de A-45. Het park bestaat sinds 1929 en heeft een grootte van 1171 hectare. Het is vooral bekend vanwege rotsen uit de karstperiode die door erosie in opvallende vormen gemodelleerd zijn. Het park ligt dicht bij de plaats Villanueva de la Concepción en is van daaruit over een geasfalteerde weg te bereiken. Er zijn drie wandelroutes, met lengtes van 1,5 km, 2,5 km en 4,5 km. (Wikipedia) Verder zijn er een bezoekerscentrum met een groot parkeerterrein waar je met de camper vrij mag overnachten.