Andalusie

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Andalusie image

Flamenco optreden in Iznájar

Andalusie
Spanje
Jankatuin

Flamenco optreden in Iznájar

Flamenco in Iznájar

Iznájar ligt 10 km van ons vakantiehuis casa con guiño, het is een prachtig dorp boven op een berg en bijna rondom ingesloten door het grootste stuwmeer van Andalusië. Gisteravond (24 aug.)
was er een flamenco optreden op het theater platvorm in het centrum van het dorp.Het open lucht theater ligt er prachtig met een schitterend uitzicht op het kasteel en op het meer. Er waren voornamelijk Spanjaarden op het optreden van Grupo Flamenco La Acazaba afgekomen. Flamenco is passie, Duende noemen ze dat hier, het komt onderuit je buik en aan de bewegingen van de zangers of zangeressen te zien lijkt het vaak alsof ze de Duende omhoog moeten drukken, of eruit moeten trekken vanuit ergens uit hun lichaam.
De temperatuur was om 23.00 uur nog 30 graden en de zangeres in de mooie flamenco jurk had hier zichtbaar last van.' Que calor' kreunde ze. Het optreden kwam moeizaam op gang.De klappers en de gitarist wilden wel maar de zangers hadden er moeite mee. Er werd een kleine pauze ingelast. Ineens zag ik de maan boven het kasteel. Net volle maan gehad en nu op weg naar het eerste kwartier. De maan, de pauze in het optreden en het goed verlichte podium deden mij besluiten om snel mijn telelens te gaan halen.
Even later was ik terug en kwam de zangeres weer het podium op gekleed in een knalrood mini jurkje. Mooi voor het mannelijk publiek maar ik had mij verheugd op een wapperende flamencojurk met een paar mooie stampende flamenco schoenen. Helaas voor mij.... Papa zong nog een lied, daarna moeder en daarna mocht de dochter in haar rode jurk beginnen. Het ging allemaal duidelijk beter en bij onze Spaanse buren aan tafel werd er driftig meegeklapt en olé geroepen.De gitarist vond het duidelijk leuk dat ik foto's van hem maakte en ging er zo nu en dan even goed voor zitten. De zangeres in de rode jurk raakte in vervoering, de duende kwam duidelijk naar boven. De maan keek toe, het was een prachtige nacht daar in Iznájar. We moeten vaker gaan!

meer info over Iznájar: http://iznajar.turismodelasubbetica.es/estatic/index/seccion/89

Foto's

caa87.jpg
caa87.jpg
Jankatuin
3438e.jpg
3438e.jpg
Jankatuin
94916.jpg
94916.jpg
Jankatuin