Andalusie

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Andalusie image

Buddha in Andalusie

Andalusie
Spanje
Jankatuin

Buddha in Andalusie

Colubus Magazine zegt van zichzelf, weg van de gebaande paden.Ik probeer dingen in Andalusie te vinden waar de meeste mensen nog niet zijn geweest of helemaal niet van gehoord hebben, dus weg van de gebaande paden in Andalusie.
Vorig jaar zijn wij in januari een paar dagen naar de Alpujarras geweest dat ligt ook in onze provincie Granada. Een prachtig gebied en omdat we in Andalusie wonen konden we gewoon even bij het weer kijken of het ook een beetje aangenaam qua temperatuur zou zijn. We konden zon verwachten en s'nachts een beetje sneeuw en behoorlijke vorst -5 tot -10 graden. Dat mocht de pret niet drukken. We hebben genoten van prachtige oude stadjes maar wat misschien het meeste indruk maakte was het O Sel Ling retraite centre in de middle of nowhere op een adembenemende plek. Je moest er even voor rijden en de weg was niet altijd even goed maar als je er bent wordt je stil van verwondering.
Mensen zeggen altijd dat het bij ons huis in Fuentes de Cesna stil is maar daar bij het retraite centre was het zo stil dat je je eigen adem kon horen. De uitzichten waren zo overweldigend dat het mediteren bijna vanzelf ging. Ik ben nog nooit in Tibet of Nepal geweest maar ik denk dat het in de Himalaya ook zo kan zijn.
Het O sel ling ligt op 1600 meter hoogte en totaal afgezonderd van de buitenwereld. Ik heb er deze prachtige verstilde foto's kunnen maken.
Een bezoek meer dan waard. Meer info via deze link.

O sel Ling retraite centre
http://www.oseling.org/index.php?lang=eng&id_menu=9&id_submenu=22

Foto's

f5acc.jpg
f5acc.jpg
Jankatuin
30bc4.jpg
30bc4.jpg
Jankatuin