Andalusie

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Andalusie image

Rondreis door Andalusië - Spanje

Andalusie
Spanje
Henk Vanetie

Rondreis door Andalusië - Spanje

Hallo beste mede reisreporters,

Wij zijn op 6 juni vetrokken naar Zuid-Spanje Andalusië. Eenmaal aangekomen in Malaga hebben wij onze auto opgepikt en direct door gereden naar ons Appartement. Dit appartement genaamd Debambu lag hartje centrum van Malaga. Een echte aanrader heel schoon en voor alle gemakken voorzien!
Malaga wordt soms in de media tekort gedaan. Wij hebben er helaas maar 1 nacht en 1 dag mogen vertoeven, maar wat een gezellige en mooie stad. De eerste foto is de bekendste winkelstraat van Malaga en deze straat was echt bijzonder.

RONDA
Het weer was op dat moment 23 graden! De volgende dag reden wij door naar Ronda en we zagen het weer met de kilometer betrekken. Éénmaal aangekomen in Ronda was het 12 graden. We dachten dat wij de kou hadden gehad. Koffers uitgepakt in Hotel San Francisco (midden in het centrum van Ronda) een beetje oubollig hotel, maar voor de prijs van € 65,00 voor 2 nachten moet je niet klagen en dat deden wij dus ook niet.

Ronda wordt één van de spectaculairste gelegen steden van Spanje genoemd, vanwege zijn ligging. De Puente Nuevo is de "nieuwe brug" over de bijna 100 meter diepe kloof. Dit was echt heel mooi om te zien. Je moest er wel een even flinke afdaling voor maken om mooie foto's te kunnen maken. Tevens zijn wij ook de bergen ingetrokken om de grootste kolonie Vale Gieren te bekijken, prachtig om te zien. Zeker de moeite waard, zie foto 2 Puente Nuevo.

CADIZ
Na 2 dagen Ronda (12 graden gemiddeld) trokken we door naar Cádiz, een wereld havenstad. Oud-Cádiz is schitterend om te zien, niet zo toeristisch maar zeker de moeite waard om te bezoeken. Wij lagen voor 3 nachten in het Playa Victoria hotel, prachtig hotel aan de boulevard (nieuw-Cádiz). Het was slechts enkele minuten met een pendel bus (lijn 1 of 7) naar Oud-Cádiz. Oud-Cádiz heeft ontzettend veel historie en alles is zeer goed te belopen. De bezienswaardigheden als de Kathedraal van Cádiz, de tuinen van Parque Genoves en het uitzicht vanaf de Torre Tavira (18e eeuw) waren schitterend, met een bijzonder kijk op de stad Cádiz namelijk de Camera Obscura. De moeite waard om dit te doen.

Zie fot 3 De Kathedraal van Cádiz vanaf de Torre Tariva. Na 3 dagen zijn we nu in Sevilla belandt. Wordt vervolgd.

Foto's

b3651.jpg
b3651.jpg
Henk Vanetie
ecc7c.jpg
ecc7c.jpg
Henk Vanetie