Andalusie

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Andalusie image

Een ander soort avontuur - El Chorro

Andalusie
Spanje
Visueel

Een ander soort avontuur - El Chorro

Na onze laatste vakantie in Azië die we na tien dagen al af moesten breken vanwege het ongeluk van mijn vriend wisten we niet of we in 2010 wel op vakantie zouden kunnen. Het was zeker dat we voorlopig geen vakantie zouden kunnen houden met hiketochten, jungletripjes, duiken en andere actieve dingen. Op zoek dus naar een alternatief avontuur dichter bij huis.

Andalusië, een streek waar we allebei al een deel van hadden gezien en goede herinneringen aan hebben. Heerlijk om weer Spaans te kunnen spreken, tapas te eten met een tinto verano op een terrasje en te genieten van de relaxte sfeer die er hangt. Na wat speuren op internet hebben we een aantal mooie plaatsen op een rijtje gezet, o.a. Cordoba, El Chorro, Sevilla en National Park Donana. Met een bus kun je de meeste plekken wel bereiken, maar dat kost tijd en je moet veel lopen. Geen optie dus. We hebben daarom een auto gehuurd via Sunny Cars en onze eigen Tomtom gebruikt. In de dorpen en steden zelf hebben we fietsen gehuurd, een toeristenbus gepakt of een hotel uitgezocht op een strategisch goede locatie (voor de Mezquita bijvoorbeeld).

Een avontuur is het zeker geworden! Vanuit Malaga hebben we de kleinere wegen genomen richting Alora om uiteindelijk in El Chorro uit te komen. Het leek af en toe net een circuit, wat een bochten! Onderweg kwamen we door verschillende landschappen en mooie dorpjes. De vrijheid die je met een auto hebt is echt heerlijk en helemaal als je maar twee weken vakantie hebt en zelf niet mobiel bent. Bij El Chorro werden de wegen steeds smaller en steiler en het zweet brak me af en toe uit. Met ingehouden adem door een bocht met overhellende rotswand, zonder ruimte voor een tegenligger en ook zonder zicht op de weg voor je. Op zulke momenten was ik blij dat het niet druk was en er op het hele stuk vaak maar 3 auto's langs kwamen. El Chorro zelf is een heel klein dorpje met een bijzonder stationnetje, in de buurt van een diepe kloof La Garganta. Er zijn veel plekken waar je kunt overnachten, van een camping tot casa rural en hotel. We zaten in het eerste hotel dat je tegenkomt vanwege het prachtige uitzicht en de mogelijkheid om te zwemmen. Het voelde vreemd om in zo'n luxe omgeving te zitten, maar als je een mindere dag hebt wil je ook niet opgesloten zitten in een hotelkamer. Met die gedachte in ons achterhoofd hebben we alle hotels/hostals uitgezocht.

Vanuit El Chorro zijn we met de auto naar de stuwmeren gegaan om te kanoën en later de ruïnes van Bobastro te bekijken. In juni is het erg rustig en kun je uren kanoën en heerlijk zwemmen in helder water. De ruïnes van het fort stelden niets voor, maar de overblijfselen van de kerk die er had gestaan wel. Om dat gebied te kunnen bekijken betaal je €3,- entree. Als je op de weg naar de ruïnes rijdt zie je een houten huisje met een 'parkwachter', de plek waar je je ticket kunt kopen.

Met moeite hebben we afscheid genomen van het mooie stukje natuur en zijn we op weg gegaan naar Cordoba.







Foto's

5959d.jpg
5959d.jpg
Visueel
441e3.jpg
441e3.jpg
Visueel