Zilina

Zilina is een stad in het noordwesten van Zilina en ligt aan de rivier de Váh. Het is de hoofdstad van de gelijknamige regio en met ruim 85.000 inwoners de vijfde stad van Zilina. Het hart van Zilina is het Andrej Hlinkaplein. Iets ten oosten van de stad liggen de bergtoppen van de Hoge Tatra.

Informatie over Zilina

Beste foto's & tips van Zilina

'414395' door konne000 '414395' door konne000

SlowakijeZilina

SlowakijeZilina

Mala Fatra

konne000

Vlakbij de plaats Zilina, in het westen van Slowakije, ligt het Prachtige, romantische bergland van de Mala Fatra, dat nog door weinig Nederlanders wordt bezocht. Het betreft hier een ongerept stuk natuur waar veel valt te genieten en prachtige wandelingen gemaakt kunnen worden. De toppen reiken slechts tot vlak boven de 1700 meter, maar je zult er een gigantische bloemenweelde aantreffen. Vanuit Terchová gaat het hele jaar door een cabine omhoog, van waaruit je dan vele kanten op kunt wandelen! Je komt er nauwelijks iemand meer tegen! Heerlijk!

'403898' door konne000 '403898' door konne000

SlowakijeZilina

SlowakijeZilina

Malá Fatra

konne000

Aan de westkant van Slowakije, zo tegen de grens met Tsjechië, ligt het prachtige natuurgebied van de Malá Fatra. Bergen reiken er tot zo'n 1700 meter. Rondom de plaatsen Terchová en Vrátna ( het Vrátna-dal) kun je schitterende wandelingen maken. Bij het eerste plaatsje kun je zelfs met een skilift naar boven, van waaruit vele wandelingen mogelijk zijn. Je ziet boven ook dit beeld met wandelpad!

'523718' door MelissaS '523718' door MelissaS

SlowakijeZilina

SlowakijeZilina

Strecno - Slowakije..

MelissaS

Naast Zilina (de vijfde stad van Slowakije) ligt een heel klein dorpje: Strecno, makkelijk met de trein te bereiken vanaf Zilina. Een klein dorpje waar je het echte Slowakije instapt. Allemaal kleine huisjes rondom de rivier de Vah. Het dorp telt twee cafe's, waar Slowaken samen komen om sport te kijken en een biertje te drinken. Heel gezellig om bij aan te sluiten. Strecno ligt midden in prachtige natuur! Dus voor de natuurliefhebber is het heerlijk om hier rond te lopen. Slowakije staat bekend om zijn vele kastelen. Ook in Strecno is er één te vinden, op het puntje van de berg. Dit zorgt voor een prachtig uitzicht over het natuurgebied en het dorpje.

Laat kaart zien