Slowakije stekker

Slowakije – welke stekker heb je nodig?

Ga je op reis naar Slowakije, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Slowakije gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

De stekker(s) die in Slowakije gebruikt kunnen worden zijn : Type E
Stekker E

Informatie over Slowakije

'477545' door herman m '477545' door herman m

SlowakijeOost Slowakije

SlowakijeOost Slowakije

IJsgrot en paradijs

In oost-Slowakije bevindt zich Slovenský raj, het Slowaaks Paradijs, een gebied dat in toeristisch opzicht nog redelijk onbekend maar bijzonder interessant is vanwege diverse uiteenlopende bezienswaardigheden. Om te beginnen de[url="http://www.gemer.sk/ciele/dljaskyna/en.html" target="_blank"] ijsgrot [/url]Dobsinská Ládová Jaskyna. In deze grot tref je betoverende stalagmieten en stalactieten van ijs aan. De temperatuur in dit ijspaleis is gemiddeld 1 graad onder nul en de luchtvochtigheidsgraad 98 procent : de perfecte combinatie voor een ijsgrot. In de directe omgeving van het Slowaaks Paradijs liggen prachtige stadjes als Levoca, Spisská Nová Ves en Kezmarok. [url="http://eng.levoca.sk/" target="_blank"]Levocá[/url] is een van de best bewaard gebleven middeleeuwse stadjes. De Sint Jacobskerk heeft het hoogste gotische altaar ter wereld (bijna 19 m !). Van de restaurants in Spisská is[url="http://www.nostalgie.sk/" target="_blank"] Nostalgia[/url], Letna 49, een aanrader: er worden gerechten uit de hele wereld geserveerd. Kezmarok werd in de 12de eeuw gesticht door Saksische kolonisten. In het noorden van het stadje ligt de [url="http://www.kezmarok.sk/navstevnik/en/detail-pamiatky-8.htm" target="_blank"]Thököly-burcht[/url], die lange tijd heeft gediend als textielfabriek en nu als museum is ingericht. De houten evangelische kerk uit 1717 is gebouwd zonder spijkers en fundamenten. De stadjes maakten deel uit van de Zipser stedenbond, een semi-autonome bond van Duitstalige handelssteden in de middeleeuwen. Die steden waren eens zo machtig dat ze dezelfde rechten kregen als de vrije Koninklijke steden. De stedenbond viel uiteen in de 16de eeuw. De burcht van Zips met zijn machtige donjon, behoort tot de grootste kastelen van Europa.

'436959' door agrotewal '436959' door agrotewal

SlowakijeBratislava

SlowakijeBratislava

Schilderachtige...str

Het oude centrum van de hoofdstad van Slowakije, Bratislava bestaat voornamelijk uit veel schilderachtige straatjes. Er is ook een burcht te vinden en een paar oude kerken. Maar de straatjes zijn voor mij de belangrijkste attractie van de stad.

'438900' door agrotewal '438900' door agrotewal

SlowakijeBratislava

SlowakijeBratislava

Oud stadscentrum

Lopend door Bratislava vallen de kleine oude straatjes op die zorgen voor een heel sfeervol straatbeeld. De hoofdstad van Slowakije heeft een relatie klein historisch centrum wat fijn is voor een korte trip.

Bekijk alle Slowakije foto's en tips