Hoge Tatra NP

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Hoge Tatra NP image
Hoge Tatra NP image Hoge Tatra NP image

Hoge Tatra NP

Hoge Tatra NP
Slowakije
MelissaS

Een goed begin voor de onervaren bergbeklimmer: Hoge Tatra

Het Hoge Tatra-gebergte ligt op minder dan een uur van Zilina (de vijfde stad van Slowakije). Voor de natuurliefhebber een goede plek om te hiken. Dit nationale park lijkt rekening te houden met de onervaren bergbeklimmer en met mensen die gewoon een stukje willen wandelen in een mooi gebied tussen de bergen.

Voor de wandeling in het Nationale Park Hoge Tatra was ik nog nooit in de buurt van bergen geweest, kan je nagaan een berg bewandeld. Met een bus werden we gedropt, helemaal onderaan de bergketen. Maar wij wilden naar boven. De Slowaken in dit gebied spreken geen Engels, dus met gebarentaal hebben we proberen uit te leggen wat onze bedoeling was. De buschauffeur deed alsof die ons begreep maar dat was duidelijk niet het geval…

Daar stonden we dan, aan de voet van deze gigantische bergketen. En ook nog eens in de middle of nowhere. Gelukkig kwamen we snel een bergtreintje tegen, die ons in 20 minuten naar het wandelgedeelte van het nationale park bracht. Wauw, wat een mooi uitzicht! Een heerlijk gebied voor natuurliefhebbers én voor beginners. Overal zijn netjes paden aangelegd waarop je kan wandelen. Je kan verschillende wandelroutes volgen. Hierdoor hoef je nergens op te letten maar kan je toch rustig genieten van de bergen. (Uiteraard kan je het zo gek maken als je zelf wilt en ook buiten de voetpaden lopen.)

Rondom de bergen is het prachtig groen, met mooie afwisselende natuur en heldere meren. De duizenden naaldbomen zorgen voor een bepaalde rustgevende sfeer. Maar buiten de natuur om, hebben de Slowaken het gezellig gemaakt voor wandelaars, met een aantal eet- en drink gelegenheden. Heerlijk, om na een lange wandeling eventjes bij te komen tussen andere natuurliefhebbers.

Het ritje met het bergtreintje is ook een feest. Dit treintje gaat namelijk dwars door de ongerepte natuur. Je hebt een gigantisch uitzicht over een groot deel van Slowakije en de kleine dorpjes rondom dit nationale park. Stromende beekjes tussen de bomen en struiken maken dit ritje helemaal af.

Mijn eerste ervaring met het bewandelen van een bergketen is mij goed bevallen! Zo goed, dat ik over twee maanden de nationale parken van West-Amerika ga.

Laat een reactie achter

4 reactie(s) bij "Een goed begin voor de onervaren bergbeklimmer: Hoge Tatra "

 • profile image comment
  Door WKerkhof• geplaatst op 15 Mar 2016 | 14:17:57

  Mooi beschreven

  Bericht aangepast op 08:13:50
 • profile image comment
  Door Bowral• geplaatst op 18 Mar 2016 | 11:54:44

  Prima tip bij deze blog! Veel plezier in de States!

  Bericht aangepast op 08:13:49
 • profile image comment
  Door Bienvertrekt• geplaatst op 31 Oct 2017 | 14:52:24

  Mooi artikel en inderdaad, Slowakije is een prachtig land. Niet voor niets dat wij er naar toe emigreren.

  Bericht aangepast op 08:13:36
 • profile image comment
  Door Agrotewal• geplaatst op 11 Mar 2016 | 14:32:05

  leuke blog en ik ben het helemaal met je eens een prachtig gebied om te wandelen!

  Bericht aangepast op 08:11:52