Bratislava

Het oude centrum van de hoofdstad van Bratislava, Bratislava, bestaat voornamelijk uit veel schilderachtige straatjes. Er is ook een burcht te vinden en een paar oude kerken. Bratislava ligt aan de Donau en aan de voet van de Kleine Karpaten. Het is maar zo'n zestig kilometer rijden naar de Oostenrijkse hoofdstad Wenen.

Informatie over Bratislava

Beste foto's & tips van Bratislava

'440618' door agrotewal '440618' door agrotewal

SlowakijeBratislava

SlowakijeBratislava

Verrassende straatjes

agrotewal

Een van de grote steden die ik bezocht heb in mei was Bratislava. Ik had daar niet zo'n hoge verwachting van, we waren er lang geleden al eens geweest en het had geen indruk gemaakt. Wat ik zag zorgde voor een aangename verrassing. Een hele mooie gezellige oude binnenstad, waar ook nog eens veel oude straatjes waren. Bratislava zeker leuk voor een steden tripje.

'436959' door agrotewal '436959' door agrotewal

SlowakijeBratislava

SlowakijeBratislava

Schilderachtige...str

agrotewal

Het oude centrum van de hoofdstad van Slowakije, Bratislava bestaat voornamelijk uit veel schilderachtige straatjes. Er is ook een burcht te vinden en een paar oude kerken. Maar de straatjes zijn voor mij de belangrijkste attractie van de stad.

'446402' door Fransvdg '446402' door Fransvdg

SlowakijeBratislava

SlowakijeBratislava

Oud Bratislava

Fransvdg

In 1984 was Tsjecho-Slowakije nog een communistisch land. Vanuit Wenen kon je er met een dagvisum, per draagvleugelboot over de Donau, wel gaan kijken. Dat was toen echt nog even een reisje terug in de tijd, zeker in deze straat waar gerenoveerd werd. Het is geen topfoto, maar voor mij wel een nostalgisch plaatje.

Laat kaart zien