Bratislava

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bratislava boutique

Bratislava,
Slowakije


Geteisterd door oorlogen, pest, pokken en andere 'thumbs down', heeft de Slowaakse hoofdstad Bratislava voor haar plek in de Europese annalen gestreden. Maar sinds het eerste tipje van de grimmige sluier van het verleden begin jaren 90 omhoog ging, heeft de stad - niet voor het eerst in haar 800 jaar geschiedenis - blosjes op de wangen gekregen. En hoewel ze vrij klein van stuk is met een bevolking van slechts 460.000 zielen, staat voormalig Pressburg haar mannetje aan de oevers van de Donau en Morava.

Bratislava is goed bereikbaar en centraal gelegen op rijafstand van drie historische hoofdsteden Praag (3 uur), Boedapest (2 uur) en Wenen (1 uur). Als je landt op Vienna International kost het zelfs nog 15 minuten minder om de Slowaakse hoodstad te bereiken. Voor slechts 46 euro word je opgepikt door een zwarte limousine en afgezet op je bestemming (Mercedes Taxi - [url="http://www.taxi-schwechat.sk" target="_blank"]http://www.taxi-schwechat.sk[/url]).

Een comfortabele plek van waaruit de oude en de nieuwe (Eurovea) zijn te ontdekken is het 5 sterren boutique hotel Tulip House. Het centrale hotel is gevestigd in een gerenoveerd Art Nouveau gebouw dat stamt uit 1903 en beschikt over luxe suites, een Frans - Slowaaks restaurant, cafe en spa. Bij aankomst word je opgewarmd met bubbels en met een minimum van 55m2 voor de kleinste (Executive Suite) kamer voel je je niet snel claustrofobisch. Voor luxepaarden staan 210 vierkante meter, 2 verdiepingen, open haard en een dakterras met uitzicht op het kasteel van Bratislava ter beschikking met een eveneens zeer luxe prijskaartje....

Vanaf het Tulip House is het slechts een paar minuten lopen naar 'the Old Town'. Wie meer van muziek, entertainment, mode en culinaire verwennerijen is, kan de andere kant oplopen het nieuwe Eurovea aan de oever van de Donau. Hier vind je modewinkels, een prima bioscoop, het Slowaakse Nationale Theater, cafes, restaurants en, van maart tot oktober, talloze terrassen.

Een, hooguit twee dagen is alles wat je nodig hebt om kennis te maken met Bratislava en ach, als je er toch bent dan kun je je net zo goed even onderdompelen in de modern-neutrale luxe van het Tulip House Boutique Hotel.

Tulip House Boutique Hotel
Sturova 10
Bratislava - Slowakije
W : [url="http://www.tuliphousehotel.com/en/index.html" target="_blank"]http://www.tuliphousehotel.com/en/index.html[/url]

Tip - Tulip House heeft dubbel glas, maar in het geval je een lichte slaper bent is vragen voor een kamer aan een zijstraat i.v.m. de tram een goed idee.