Novo Mesto

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Veelzijdig Slovenië

Hoewel Slovenië een land is waar Slavisch wordt gesproken, heeft de bevolking weinig gemeen met de zuiderburen Kroatië. Er wordt een andere taal gesproken, maar zowel qua eetgewoonten, tradities en het landschap, vond ik het alsof ik in een bezoek aan Oostenrijk bracht. De smalle mediterrane kuststrook vormde daarentegen een uitzondering. Hier proefde ik de sfeer van Italië, dat niet verwonderlijk, op steenworp afstand ligt.

Betoverend natuurschoon

Aan diversiteit ontbreekt het niet in dit kleine land en dat maakte mijn vakantie in Slovenië zo boeiend. Het landschap, met zijn vele meren, besneeuwde bergtoppen en uitgestrekte wijngaarden was betoverend en veel historische stadjes en dorpen vond ik bijzonder de moeite waard om te bezoeken.

Camping Terme Catez

Sinds er tweehonderd jaar geleden thermale bronnen werden ontdekt is Therme Catez, gelegen op enkele kilometers van de Kroatische grens, uitgegroeid tot het grootste kuuroord van Slovenië.

Waterparadijs

De camping vond ik vooral geschikt voor gezinnen met kinderen. Een van Europa's grootste tropische zwembadcomplexen met onder andere een golfslagzwembad en waterglijbanen was daar debet aan.

Ontspanning en sport

De sporter in mij kwam in dit kuuroord met gezondheids- en beautycentrum en sauna helemaal aan zijn trekken. Er was ruimte voor allerlei sporten, zoals fitness, tennis, squash, tafeltennis, minigolf en bowling. Daarnaast was er zelfs een kartbaan.

Huur mogelijkheden

Terme Catez bood zijn gasten de mogelijkheid om onderkomens te huren. Er was keuze uit bungalowtenten en stacaravans. De camping had daarnaast twee goed onderhouden luxueuze verwarmde sanitairgebouwen.

Omgeving

Op een half uur rijden ligt Zagreb, hoofdstad van Kroatië. Ik raad iedereen aan deze stad te bezoeken. Het meer van Bled en de Savinja vallei zijn ook aanraders. Kortere ritjes zijn de badplaats Koper, het kasteel Otocec en de beroemde grotten van Skocjan.

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.