Noordwest en Alpen

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

De kleine Olifant

Noordwest en Alpen,
Slovenië


Korita Mostnice ( Mostnica kloof) is een schitterende kloof dat in het Nationaalpark Triglav ligt waar een Tweederde van het gebied uit bos bestaat. Korita Mostnice is een 2 kilometer lange kloof gesneden dichtbij het meer van Bohinj. We begonnen de wandeling door bos langs de rivier. Het pad gaat door beide zijden van de kloof. In sommige plaatsen is de stroom erg smal, slechts een meter. De meest diepe is door de Devil's Bridge, ongeveer 20 meter.(Op een foto te zien dat ik eerder plaatste)
De wandeling voert grotendeels over natuurlijke panoramische paden, langs scherpe rotsgraten en geperforeerd rots met turquoise water die uitnodigen om er zalig tussen te zwemmen maar het water is nog te koud.
Op de foto staat een bekende rots in de vorm van de kleine olifant.
Vooral de actieve vakantiegangers zoals bergwandelaars, fietsers, mountainbikers en liefhebbers van watersporten als canyoning, rafting en kajak vinden hun weg hier naartoe.
Dit land heft mijn hart gestolen door de prachtige natuur. De tijd lijkt in sommige plaatjes te hebben stilgestaan en soms voelt het alsof ik helemaal alleen op de wereld ben.