Julische Alpen

Foto door Reisreporter jvgent

Een bijzonder kasteel vlakbij Postojna met een labyrint van kamers, geheime gangen en ondergrondse grotten.

Informatie over Julische Alpen

Beste foto's & tips van Julische Alpen

'538743' door jvgent '538743' door jvgent

SloveniëJulische Alpen

SloveniëJulische Alpen

Vrata Vallei in het..

jvgent

Het Triglav National Park in Slovenië is een wandelparadijs. Hoge bergen, donkere bossen en eindeloze riviertjes en watervallen. Het is nog relatief rustig en zeker als je de iets minder bekende valleien opzoekt kom je niemand tegen. Deze foto is genomen bij de Pericnik waterval in de Vrata vallei.

'564670' door POSJE '564670' door POSJE

SloveniëJulische Alpen

SloveniëJulische Alpen

Russische kapel

POSJE

De houten Russische kapel is gelegen in het Nationale Park Triglav. De Russische Kapel op de Vrši?pas (Sloveens: Ruska Kapelica na Vrši?u) is een Russisch-Orthodoxe Kapel gelegen aan de Russische Weg aan de noordkant van de Vrši?pas in het noordwesten. De kapel, gewijd aan Saint Vladimir, werd gebouwd door Russische gevangenen die in de wereld tijdens de Eerste Wereldoorlog dwangarbeid verrichten. Het dient als een oorlogsmonument en een symbolische band tussen Slovenië en Rusland. De Vrsic-pas op 1611 meter hoogte is de hoogste bergpas van Slovenië. De pas is gelegen in de Julische Alpen, genoemd naar Julius Kugu, een Sloveense jurist, alpinist en schrijver. Over de pas loopt de regionale weg tussen Kransjka Gora en Trenta. De pas heeft 50 haarspeldbochten.

'1000754' door ManonVerijdt '1000754' door ManonVerijdt

SloveniëJulische Alpen

SloveniëJulische Alpen

Een kloof van de Soča

ManonVerijdt

Het water in Slovenië is ongekend helder. Drink het rechtstreeks uit de rivier, want naast dat het verfrissend is, is het ook oprecht heerlijk! De Soča rivier stroomt door onder andere Bovec, Kobarid en Tolmin, drie dorpjes aan de rand van Triglav National Park. Ben je een liefhebber van fotografie, dan zit je hier goed! Het landschap van Slovenië, en dan met name in dit gebied, stelt niemand teleur. Ook voor actievelingen is er meer dan genoeg te doen. Ga jij wild water kajakken, of pak je liever je wandelschoenen uit de kast? Het kan allemaal! Slovenië heeft voor ieder wat wils, dus ik zou zeggen; ga ervoor!

Laat kaart zien