Julische Alpen

Foto door Reisreporter jvgent

Een bijzonder kasteel vlakbij Postojna met een labyrint van kamers, geheime gangen en ondergrondse grotten.

Informatie over Julische Alpen

Beste foto's & tips van Julische Alpen

'538743' door jvgent '538743' door jvgent

SloveniëJulische Alpen

SloveniëJulische Alpen

Vrata Vallei in het..

jvgent

Het Triglav National Park in Slovenië is een wandelparadijs. Hoge bergen, donkere bossen en eindeloze riviertjes en watervallen. Het is nog relatief rustig en zeker als je de iets minder bekende valleien opzoekt kom je niemand tegen. Deze foto is genomen bij de Pericnik waterval in de Vrata vallei.

'564670' door POSJE '564670' door POSJE

SloveniëJulische Alpen

SloveniëJulische Alpen

Russische kapel

POSJE

De houten Russische kapel is gelegen in het Nationale Park Triglav. De Russische Kapel op de Vrši?pas (Sloveens: Ruska Kapelica na Vrši?u) is een Russisch-Orthodoxe Kapel gelegen aan de Russische Weg aan de noordkant van de Vrši?pas in het noordwesten. De kapel, gewijd aan Saint Vladimir, werd gebouwd door Russische gevangenen die in de wereld tijdens de Eerste Wereldoorlog dwangarbeid verrichten. Het dient als een oorlogsmonument en een symbolische band tussen Slovenië en Rusland. De Vrsic-pas op 1611 meter hoogte is de hoogste bergpas van Slovenië. De pas is gelegen in de Julische Alpen, genoemd naar Julius Kugu, een Sloveense jurist, alpinist en schrijver. Over de pas loopt de regionale weg tussen Kransjka Gora en Trenta. De pas heeft 50 haarspeldbochten.

'1114533' door barga '1114533' door barga

SloveniëJulische Alpen

SloveniëJulische Alpen

Hartje zomer boven op

barga

Hoog boven het plaatsje Bovec steken de machtige rotsen van de besneeuwde Canin in de zomer sterk af bij het groene van de vallei, waar de knalblauwe Soca rivier doorheen stroomt. Met een kabelbaan kun je de steile rotswand bestijgen. Je doet een kleine 30 minuten over de steile tocht naar boven (je stijgt ruim 2 km) en je passeert een adembenemend ruig landschap. Boven op de gletscher is er ook in de zomer sneeuw. Het scheelt ook aardig wat graden met beneden. Wij waren er in juli toen het ruim 30 graden was in het dal, boven was het relatief warm met 8 graden, maar de wind is venijnig, dus wat extra kleding kan geen kwaad. Boven kun je hiken, er zijn diverse wandelroutes, waarvan de zwaarte varieert. Of je geniet in de directe omgeving van de kabelbaan van de ruige rotsen en de fraaie uitzichten. Wij vonden alleen de tocht naar boven al erg de moeite waard. Het lopen is op delen best lastig, dus zorg voor goede uitrusting. Er is boven ook gelegenheid voor een hapje en een drankje.

Laat kaart zien