Celje

Celje, de derde stad qua grootte van Celje, herbergt ongeveer 40.000 inwoners. Het historisch centrum is rijk aan o.a. musea, paleizen en resten van een Romeinse stad. Het Regionaal Museum heeft een permanente archeologische expositie over Celeia (Romeinse naam). In de kelder van het museum treft men o.a.restanten aan van Romeinse straten en huizen. Op de hoge heuvel tegen de stad staat de oude Burcht van de graven van Cili.

Informatie over Celje

Beste foto's & tips van Celje

'516727' door renate '516727' door renate

SloveniëCelje

SloveniëCelje

Druipsteengrot snezna

renate

In Slovenie heb je in de buurt van Luce, een klein plaatsje, de hoogst gelegen druipsteengrot (1530m) liggen. Destijds, 3 jaar geleden, was het een beetje zoeken naar snezna-jama. Maar eenmaal gevonden is de omgeving mooi en ook de tour door de grot, waarbij je nog met karbietlampen door de grot loopt, misschien niet de mooiste die ik heb gezien maar wel leuk ouderwets. Voor openingstijden kan je kijken op www.snezna-jama.com

'385239' door Adzam '385239' door Adzam

SloveniëCelje

SloveniëCelje

De Burcht Stari Grad

Adzam

De oude burcht Stari Grad van de graven van Cili, oorspronkelijk gebouwd in de 13e eeuw, was ooit het grootste kasteel van Slovenië. Het had een vroeger een belangrijke positie ter verdediging tegen de overheersers, zoals de Habsburgers. Op de achtergrond het onder de 400 meter hoge heuvel gelegen industriestadje Celje.

'385240' door Adzam '385240' door Adzam

SloveniëCelje

SloveniëCelje

Historisch Centrum

Adzam

Celje de derde stad qua grootte van Slovenië herbergt ongeveer 40.000 inwoners. Het historisch centrum is rijk aan o.a. musea, paleizen en resten van een Romeinse stad. Het Regionaal Museum heeft een permanente archeologische expositie over Celeia (Romeinse naam). In de kelder van het museum treft men o.a.restanten aan van Romeinse straten en huizen. Op de hoge heuvel tegen de stad staat de oude Burcht van de graven van Cili.

Laat kaart zien